Nyhed

Danske SMV'er kan søge om tilskud til forbedring af it-sikkerhed

Danske virksomheder med under 250 ansatte kan fra og med den 17. marts 2022 ansøge om op til kr. 50.000 til rådgivning om digital sikkerhed.

IT-sikkerhed - mænd ved pc - koder

Center for Cybersikkerhed appellerede den 4. februar 2022 til danske organisationer om at styrke deres cybersikkerhed og modstandskraft over for cyberangreb. Den 24. februar fik situationen i Ukraine Center for Cybersikkerhed til at anbefale myndigheder og samfundsvigtige virksomheder til at styrke deres cyberberedskab. Nu er tiden imidlertid kommet til SMV'erne, som fra den 17. marts 2022 kan søge tilskud på op til kr. 50.000 til ekstern rådgivning om digital sikkerhed.

Hvem kan søge

Har du en virksomhed med mellem 2 og 249 ansatte, kan du søge tilskuddet, hvis du øvrigt har: 

  • et dansk CVR-nummer
  • en omsætning på maksimalt 50 mio. euro og/eller en balance på maksimum 43 mio. euro.

Hvad kan man søge

Hvis en virksomhed opfylder kriterierne ovenfor, kan den søge et tilskud på op til kr. 50.000 til en ekstern, uvildig rådgiver. En overordnet forudsætning for at modtage beløbet er, at rådgiveren bistår med rådgivning om digital sikkerhed og/eller datahåndtering.

Selve ansøgningsprocessen foregår online via smv:digitals hjemmeside. Her finder man også ideer til og information om, hvad man kan søge tilskud til, herunder hvad den eksterne rådgiver kan bistå med. 

Selvom adgangen til at søge tilskuddet først åbner den 17. marts, kan man som virksomhed allerede nu forberede sin ansøgning ved at gennemgå og udfylde den blanket, som fremgår af smv:digital's. Blanketten indeholder blandt andet krav om en projektbeskrivelse, en beskrivelse af hvad rådgiveren skal hjælpe med, hvilke kompetencer rådgiveren skal have m.m.

Digital sikkerhed

Hvis man som virksomhed i øvrigt gerne vil vide mere om digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, kan man kontakte Kromann Reumerts eksperter indenfor cybersikkerhed. Derudover kan man via Kromann Reumerts hjemmeside frit tilgå forskellige nyheder og artikler om emnet, ligesom Erhvervsstyrelsen løbende udgiver publikationer og vejledninger om digital sikkerhed rettet mod danske SMV'er. Den seneste publikation er fra september 2021 og kan tilgås her.

Læs vores nyhedsbrev Center for Cybersikkerhed opfordrer til at styrke cyberberedskabet 

Kontakt

Søren Skibsted
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 83
Mob. +45 24 86 00 19
Christel Teglers
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 93
Mob. +45 61 61 30 34