Nyhed

Royal Unibrew opgiver planlagt opkøb af Aqua d'Or

Royal Unibrew har oplyst til fondsbørsen, at selskabet trækker fusionsanmeldelsen om opkøbet af Aqua d'Or tilbage. Det sker, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde meddelt parterne, at fusionen i sin anmeldte form ikke ville kunne godkendes, da den gav anledning til konkurrencemæssige betænkeligheder.

Vandflasker - samlebånd - fabrik 1920x1080.jpg

Royal Unibrew A/S anmeldte i marts 2022 en fusion til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvorved selskabet ønskede at erhverve enekontrol over Aqua d'Or Mineral Water A/S. Parterne har aktiviteter inden for flere drikkevaresegmenter i blandt andet Norden og Europa, men det var særligt parternes overlappende aktiviteter inden for produktion, distribution og salg af danskvand og kildevand i Danmark, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fokuserede på.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gennemførte en række økonomiske analyser samt omfattende markedsundersøgelser, hvor blandt andet kunder og konkurrenter blev hørt. På baggrund heraf udtrykte styrelsen konkurrencemæssige betænkeligheder overfor parterne, idet styrelsen fandt, at fusionen ville hæmme konkurrencen betydeligt på flere markeder, herunder særligt off-trade markedet for produktion, distribution og salg af brandet "kildevand" i Danmark. "Off-trade" dækker over salg med henblik på indtagelse et andet sted end salgsstedet, eksempelvis supermarkeder. Fusionen ville på dette marked reducere antallet af store aktører fra tre til to, hvilket ifølge styrelsen kunne medføre en risiko for prisstigninger.

Fusionens parter har ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke tilbudt at afgive tilsagn, der har kunnet afhjælpe styrelsens konkurrencemæssige betænkeligheder, og parterne har nu i stedet valgt at trække fusionsanmeldelsen tilbage.  

Sagen er et af de få eksempler på, at parterne ikke har kunnet eller været villige til at forhandle tilsagn, der har kunnet afhjælpe styrelsens betænkeligheder. I en sådan situation kan Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vælge at forbyde fusionen, hvilket dog i praksis sker meget sjældent, da parterne ofte i stedet vælger at trække fusionsanmeldelsen tilbage. Dette skete også eksempelvis i juni 2020, hvor Huscompagniet valgte at trække deres fusionsanmeldelse for opkøbet af Eurodan-huse tilbage, og i 2011, da Stofa opgav købet af Canal Digital.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse om Royal Unibrews tilbagetrækning af fusionsanmeldelsen for opkøbet af Aqua d'Or.


Webinarer: Konkurrenceret til morgenkaffen

Interesseret i mere konkurrenceret? Tilmeld dig en halv times friskbrygget videndeling om konkurrenceret.

Dokumenter - underskrift - Kuglepen - kontrakt - grøn - closeup.jpg
Webinar
19. januar 2023

-

Juridiske specialer

Kontakt

Jens Munk Plum
Partner (København)
Dir. +45 38 77 44 11
Mob. +45 21 21 00 22
Carina Czerwinski Dall
Director, advokat (Aarhus)
Dir. +45 38 77 12 18
Mob. +45 61 20 35 46
Frederik Palle Nielsen
Assistant Associate, Advokatfuldmægtig (Aarhus)
Dir. +45 38 77 20 66
Mob. +45 20 30 77 43