Startup & Venture: Platforme for startups

Mandag
14
Juni
15:00 - 16:00
Deltag i webinaret Startup & Venture: Platforme for startups − en forretningsmodel i vækst og under regulering.
For en lang række virksomheder bliver onlineplatforme stadig vigtigere. De giver uovertruffen effektivitet i kundeadgang, grænseoverskridende markeder og transaktioner samt let adgang til avanceret teknologi og netværk. Platforme er overalt; lige fra åbne videndelingsplatforme til handelsplatforme, der præsenterer produkter fra mange forskellige forhandlere.
   
Den gældende lovgivning er ikke designet til platformsøkonomien. Derfor kan det være udfordrende for virksomheder at navigere i og vurdere forretningsrisikoen, der både kan være forbundet med at etablere og udbyde en platform. Udfordringen kan også bestå i at anvende platforme til f.eks. at udvide den potentielle kundekreds eller opnå nogle af de andre positive effekter, platformene bringer med sig.
 
Platformens øgede markedsstyrke har dog udløst en regulatorisk hvirvelvind, der vil ændre det juridiske landskab, blandt andet ved at skabe nye regler og udvide beføjelserne for etablerede og nye tilsynsmyndigheder. 
 
Selvom virksomheder ikke forventer, at de bliver omfattet af den nye platformsregulering, er virkeligheden dog den, at den nye regulering ikke kun kommer til at påvirke Big Tech, men også små og mellemstore virksomheder inden for langt de fleste sektorer.
 
Webinaret afholdes af partner Kristian Storgaard og advokatfuldmægtig Joachim Bonde Mortensen fra Kromann Reumerts startup & venture-gruppe.
Læs mere