Min første måned som fuldmægtig - 2. uge: Teams, "bunkevagt" og "din dag"

Efter nogle gode introdage i min første uge hos Kromann Reumert, hvor jeg blev klogere på Kromann Reumert som virksomhed og mødte min afdeling, så jeg frem til så småt at komme i gang med mine arbejdsopgaver. Min anden uge blev dog ikke helt som forventet…
Som ny advokatfuldmægtig i insolvens og rekonstruktion er jeg blevet en del af vores tvangsopløsningsteam. Min anden uge begyndte lige på og hårdt: sammen med min tutor, som er en mere erfaren fuldmægtig fra min afdeling, satte jeg mig ind i de sager, som jeg har fået tildelt. Jeg får allerede fra start tildelt mine egne sager, som jeg har ansvaret for - selvfølgelig med grundig vejledning og sparring med min tutor og nærmeste partner. Ugen stod derfor på grundig oplæring i de indledende ekspeditioner i en tvangsopløsningssag, men jeg har også måtte sande, at en stor del af arbejdet består i "learning by doing". 

På "bunkevagt"

Desværre nåede jeg blot én almindelig arbejdsdag på kontoret, da vores managing partner i begyndelsen af ugen gav hele Kromann Reumerts kontor i København besked om, at vi grundet udviklingen i COVID-19 bør arbejde hjemmefra i videst muligt omfang de kommende 14 dage.

Min første tanke var, at det var positivt at se, at Kromann Reumert tog situationen alvorligt og handlede  hurtigt. Min næste tanke var, at det ville blive en seriøs udfordring at arbejde hjemmefra som helt ny medarbejder. Efter de første par dage på "hjemmekontoret" fandt jeg dog hurtigt ud af, at Kromann Reumert har stået i denne situation før, og at de derfor i høj grad var gearet til at sende alle medarbejdere hjem og arbejde. Sparring og møder med min tutor og nærmeste partner blev lavet om til Skype-samtaler eller telefonsamtaler og undervisning kom til at foregå over Microsoft Teams. Det hele fungerede overraskende godt.

Til trods for, at vi hos Kromann Reumert i København er sendt på hjemmearbejde, fortsætter retterne stadig deres normale drift. Sidst på ugen skulle jeg derfor i Sø- og Handelsretten med min tutor på en såkaldt "bunkevagt", hvor vi mødte på vegne af partner Søren Aamann Jensen, som er en af Sø- og Handelsrettens faste medhjælpere. Det var spændende og lærerigt at få lov at være med i retten.

Fra "V-dag" til "Din dag"

Kromann Reumerts årlige virksomhedstur ("V-dag") skulle desuden have fundet sted i slutningen af ugen, men grundet omstændighederne var den desværre aflyst. I stedet blev det besluttet, at virksomhedsturen i år blev til "din dag", hvor alle medarbejdere fik foræret en ekstra fridag. Min anden arbejdsuge sluttede derfor allerede torsdag. Jeg ser frem til at påbegynde min tredje uge som advokatfuldmægtig efter en god forlænget weekend.

 

/Julie, advokatfuldmægtig

 

Se vores ledige stillinger