London Calling – rejsebrev fra advokatfirmaet Penningtons Manches

Advokatfuldmægtig Jesper Juul tilbragte juli i London, hvor han arbejdede i corporate og commercial-afdelingerne hos det britiske advokatfirma Penningtons Manches LLP. Læs her om livet som summer associate i London.

En smagsprøve på livet som solicitor i London

Med specialet indleveret og ca. to måneder til starten på livet som advokatfuldmægtig, var chancen for at investere et par uger af sommeren som summer associate hos Penningtons Manches en kærkommen mulighed for at snuse til livet som solicitor i handelscentrummet London.

Penningtons Manches er med sine godt 600 ansatte fordelt på forskellige kontorer i Storbritannien et forholdsvist stort full-service advokatfirma. Hovedkontoret i London er placeret ved Wood Street nær det pulserende financial district – i øvrigt ikke langt fra Kromann Reumerts London-kontor på New Broad Street.

Kromann Reumert Rejsebrev

Hovedindgangen til Abacus House nær Wood Street, som huser Penningtons Manches' London-kontor

Fuld fart på kontoret

De mange jakkesæt, de befolkede gader og ikke mindst den oftest overfyldte Tube bekræftede mig  hurtigt i, at livet i London foregår i et ekstremt hurtigt tempo. Det krævede lidt tilvænningstid for en, som er vant til de mere rolige omgivelser i Aarhus.

Det hurtige London-liv afspejlede sig også i arbejdsgangen i Penningtons Manches store, åbne kontorlandskab. Der var altid masser af aktivitet på gangene, og juristerne drøftede uafbrudt alverdens emner på kryds og tværs mellem de enkelte båse, som udgjorde vores kontorer. Det krævede derfor en ekstra portion koncentrationsevne at holde fokus på mit eget arbejde og lukke de summende stemmer ude.

Summer associate i corporate og commercial-afdelingerne

Jeg var tilknyttet Corporate og Commercial-afdelingerne, som primært beskæftiger sig med M&A, IP og IT. Derudover hørte kontorets insolvensretlige opgaver til i Commercial-afdelingens regi. Mine arbejdsopgaver bestod derfor bl.a. i due diligence og forskellige kontraktudarbejdelser, men jeg fik samtidig lov til at bevæge mig uden for huset, hvor jeg bl.a. deltog i klientmøder og overværede en retssag om stemmerettighederne i et bostyre.

Selvom de konkrete arbejdsopgaver næppe adskilte sig væsentligt fra de samme arbejdsopgaver på et sammenligneligt dansk kontor, var der alligevel visse forskelle at spore. Der bliver lagt utroligt mange ressourcer i akkvisitive opgaver, og i løbet af blot en uge medvirkede jeg bl.a. til research vedrørende potentielle klienter i lokalområdet, en artikel om shareholders’ agreements samt et par frokost- og kaffeaftaler med mulige samarbejdspartnere.

London uden for kontoret

Selvom arbejdsdagene i London er relativt lange, var der heldigvis stadig tid til at nyde London uden for kontoret. Bl.a. har man en hel times frokostpause (!), som oftest blev tilbragt i de grønne områder nær St. Paul’s Cathedral, og til fyraften kunne sulten stilles i et af de utallige gode spisesteder i f.eks. Covent Garden.

Mit hotel lå i Pimlico tæt ved Buckingham Palace, og der var derfor rig mulighed for løbeture i Hyde Park eller langs Themsen. Weekenderne brugte jeg bl.a. på at udforske Londons mange turistattraktioner, markeder, museer m.m. samt – naturligvis – at drikke lokale pints med nogle venner, som også befandt sig i byen. Dagene gik utroligt hurtigt, og inden jeg fik set mig om, var det tid til at flyve tilbage til Danmark.

Kromann Reumert Rejsebrev

Fyraften ved Big Ben

Home sweet home

Selvom to uger ikke er lang tid, har mit ophold i London givet mig nogle særdeles værdifulde erfaringer og ikke mindst et netværk i byen, som jeg utvivlsomt kan drage nytte af fremadrettet.

Rent fagligt var det interessant at opleve forskelle og ligheder mellem britisk og dansk ret og advokatpraksis. Jeg blev bekræftet i, at der trods alt er mange lighedstræk mellem et dansk og et britisk kontor, men samtidig at akkvisitive og kommercielle overvejelser fylder utroligt meget i det daglige arbejde i London. Det var i øvrigt skønt at erfare, at Kromann Reumert er et ganske velrenommeret advokatfirma også blandt Londons advokater.

Selvom livet i London bestemt vil blive savnet, er det dejligt igen at være hjemme i Danmark til venner og familie - og naturligvis mine kolleger i Kromann Reumert.