"En medarbejder stjal for 2 mio. kr. og jeg forhandlede forliget"

Mathias Lau Lauritzen er fuldmægtig på vores kontor i Aarhus. Her sidder han i vores afdeling for transaktioner, kapital- og finansmarkeder. Læs om hans dagligdag som fuldmægtig hos Kromann Reumert, få et indblik i en af hans sjove sager, og hør om det sociale liv efter "lukketid".
Hej, jeg hedder Mathias og sidder på vores kontor i Aarhus i vores afdeling for transaktioner, kapital- og finansmarkeder. Mine primære arbejdsopgaver ligger inden for M&A (virksomhedsoverdragelser) eller generel selskabsret. Min dagligdag spænder derfor over langvarige projekter om køb/salg af danske og udenlandske virksomheder til mindre selskabsretlige problemstillinger.

Varierede opgaver og sjove sager

Jeg kan godt lide, at opgaverne er meget varierede. Den ene dag kan jeg være med til at udarbejde en kommerciel kontrakt eller hjælpe en erhvervsdrivende med at sælge anparter i dennes selskab. Den næste dag kan jeg opdatere et selskabs vedtægter eller udarbejde et sæt salgs- og leveringsbetingelser.

Når man er med på transaktioner, kan der også være dage, hvor meget af tiden går med at deltage i due diligence-processen ved køb/salg af en virksomhed. I denne proces er der en snitflade til mange juridiske specialer, da det er vigtigt at være opmærksom på, om der eksempelvis er nogle lejeretlige, konkurrenceretlige eller selskabsretlige problemstillinger, som kan være en "showstopper" for en køber.

Selvom man sidder i en afdeling og bliver højt specialiseret inden for afdelingens område, betyder det ikke, at man ikke kan have nogle afstikkere til andre retsområder. Senest har jeg siddet med en meget sjov og anderledes strafferetlig sag, hvor en medarbejder havde stjålet aktiver for to mio. kr. fra sin arbejdsgiver og solgt dem til tredjemand. Denne opgave var især sjov, fordi man blev nødt til at kombinere detektivarbejde med juraen. Medarbejderen havde ingen penge, så vi måtte forsøge at gå efter tredjemand, som vi mente havde begået hæleri. Efter et langt tovtrækkeri endte det hele imidlertid med et forlig, som jeg stort set selv fik lov til at forhandle igennem.

 Socialt sammenhold og konkurrenceånd

Ud over den høje faglige uddannelse, som jeg modtager, er der mange grunde til, at det er fedt at være ansat i Kromann Reumert. Jeg kan godt lide, at vi er mange fuldmægtige, stipendiater og studentermedhjælpere i huset. Fun fact: I 2017 var der i Kromann Reumert 498 ansatte og gennemsnitsalderen var kun 35,4 år. Det ses til vores fredagsbarer, fester og særligt til V-dag, som er Kromann Reumerts årlige virksomhedstur for både Aarhus-, London- og Københavner-kontoret. Disse dage giver et fantastisk socialt sammenhold, som er guld værd, når vi skal arbejde sammen i hverdagen.

Der er også sociale aktiviteter uden for arbejdstiden. En af dem er DHL-stafetten. Selvom vi er mange unge ansatte, var det utroligt nok en partner, der i år leverede den hurtigste tid på Aarhus-kontoret - 17 minutter og 21 sekunder (vores hurtigste fuldmægtig var dog skadet)! En tid som jeg slet ikke var i nærheden af.

Selvom der skal arbejdes, er der i hverdagen også tid til et spil bordfodbold. Her dyster min afdeling i en turnering mod en af vores andre afdelinger. Vi har ført "score" siden sommerferien, og i skrivende stund fører min afdeling.

Hos Kromann Reumert er der mulighed for at blive udstationeret, og hvis man gerne vil have en international profil, kan der være mulighed for at blive udstationeret på vores kontor i London eller ved en international forbindelse af huset. 

Kromann Reumert er et fedt sted at arbejde, og en arbejdsplads jeg bestemt vil anbefale til andre.

/Mathias Lau Lauritzen