Uddannelsesorlov på University of Redlands

MBA, rodeo, skiture og meget mere. Uddannelsesorlov gav advokatfuldmægtig Thomas Skougaard Thomsen en oplevelse for livet og for karrieren.

Hvorfor tog du afsted på uddannelsesorlov og hvad har du fået ud af opholdet?

Da jeg læste min kandidat i Aalborg, tog jeg på udveksling i Australien, og det vakte min interesse for at rejse og opleve nye kulturer. Derudover havde jeg længe haft en professionel interesse i at tage en Master of Business Administration, og fra både min leder og min mentor oplevede jeg ikke andet end støtte til at opnå mine mål!

Udover at have opnået en MBA har jeg også fået en oplevelse for livet. Selvom begyndelsen på universitetet var præget af usikkerhed omkring skolestart, nye omgivelser og mennesker, blev usikkerheden hurtigt afløst af optimisme omkring studiet, men også omkring de formelle og sociale aspekter.

Opholdet har, på det personlige plan, modnet mig en del. Det er en kæmpe udfordring at skulle etablere sig og bo i et fremmed land med nye indtryk hver dag, og det medfører en masse modgang i starten. Der er et afsavn fra den hjemlige tryghed, men jeg lærte hurtigt, at amerikanerne er gæstfrie, så jeg fik etableret et netværk, der er kommet til at betyde enormt meget for mig.

Udover de mange timer, som vi brugte på studiet, oplevede jeg også både rodeo, skydning og ture til Las Vegas, Grand Canyon og skiferie på Mammoth Mountain.

 

 

Hvad var din oplevelse af det faglige indhold, og hvordan kan du bruge det fremadrettet?

Jeg læste en MBA med 12 fag i alt - to fag hver ottende uge. Det var især fagene Global Environment for Business, Managerial Finance, Analytics for Managerial Decision-Making og Data Driven Decision Making, der gjorde indtryk på mig! Jeg fik åbnet øjnene for, hvordan brugen af data (i sammenhæng med ledelsesbeslutninger) i endnu højere grad i fremtiden vil få betydning i vores samfund.

 

 

Jeg kan bestemt bruge de erfaringer, jeg har gjort mig på uddannelsesorloven, hos Kromann. Det er ekstremt sundt med luftforandring til tider, og det har helt sikkert gjort mig mere hærdet. Jeg forstår nu langt bedre, hvordan vores klienter ofte forlanger operationelle løsninger, der ikke kun er juridiske. Juraen skal integreres, så den ikke sætter hindringer, men i stedet understøtter det kommercielle. Jeg har lært, at konklusionen er ligegyldig, hvis den ikke følges op af en anbefaling og dermed relateres til den kommercielle virkelighed. Jeg er glad for at have fået muligheden for at tage på orlov!

/Thomas Skougaard