Dagbog: Min første måned som stipendiat – 3. uge: Lystbåde, trekamp og "Legal English"

Hej alle sammen! Mit navn er Sixten Albrecht-Olsen, og jeg er netop startet som stipendiat hos Kromann Reumert i København. Jeg er blevet ansat i vores team for Skatter og Afgifter. Jeg vil i hele september ugentligt fortælle om min første tid som stipendiat.
Her i min tredje uge synes jeg, at jeg er kommet godt ind i arbejdet, og det begynder langsomt at føles som hverdag at arbejde i Kromann Reumert, selvom der naturligvis fortsat er mange indtryk og nye ting at lære. En af mine arbejdsdage blev i denne uge brugt på at genopfriske al den viden, som vi nye stipendiater har modtaget, siden vi startede. Her stod dagens læring primært på Kromann Reumerts IT-systemer, videndeling internt i virksomheden og informationssøgning. Når man starter som stipendiat, kan al den nye viden være overvældende, og det er derfor rart at få  genopfrisket.

EU-ret og Talentnetværk

I ugens løb har jeg arbejdet på to spændende opgaver i afdelingen. Den ene opgave omhandlede en særlig skatteretlig regel om lystbåde og definitionen heraf. Her var det oplagt at søge i gamle forarbejder, hvilket dog ikke er noget problem, når Kromann Reumerts bibliotek har forarbejder tilbage til starten af 1900-tallet. Den anden opgave omhandlede et toldspørgsmål, hvor der var rig mulighed for at fordybe sig i den komplekse EU-retlige regulering heraf. 

Som jeg også skrev i min første dagbog, deltog jeg i Kromann Reumerts Talentnetværk sidste år. Jeg er nu blevet tilknyttet det nye Talentnetværk - der starter i oktober - som tutor, så forberedelsen hertil skal der også bruges lidt tid på. Talentnetværket var en virkelig god måde at lære Kromann Reumert at kende på, og jeg kan varmt anbefale det, til dem der ønsker at styrke deres netværk og ikke mindst deres færdigheder – både juridiske og personlige. 

Engelskundervisning og opladning til V-dag

Udover det typiske arbejde i vores respektive afdelinger havde vi nye stipendiater vores første seminar i ”Legal English”. Da en meget stor del af arbejdet i Kromann Reumert foregår på engelsk, er det vigtigt, at man allerede som stipendiat har styr på, hvordan man formulerer sig juridisk på engelsk. Herudover giver engelskundervisning også et godt indblik i fremmede retssystemer, herunder særligt det engelske. 

Jeg glæder mig virkelig meget til næste uge, hvor hele Kromann Reumert tager på V-dag i Båstad, hvor jeg personligt skal deltage i en aktivitet ved navn ”Trekamp”. Hvad det videre indebærer, må I (og jeg selv) vente med at se til næste uge. Jeg kan forestille mig, at jeg kommer til at være lidt utålmodig i ugens løb, når jeg ved, hvad der venter mig i slutningen af ugen, men at være på kontoret er nu heller ikke værst, når man kan glæde sig med gode kollegaer.

Jeg glæder mig til at fortælle om næste uges forløb og V-dag om en uges tid!