DONG Energy underskriver aftale med Siemens Gamesa om levering af møller til havmølleparken Borssele 1 og 2 i Holland

Siemens Gamesa skal levere og servicere 94 styk 8 MW-møller til det hollandske Borssele-havmølleprojekt, som får en samlet kapacitet på 752 MW og er ejet af DONG Energy. Havmølleparken forventes at være fuldt driftsklar inden udgangen af 2020.
Med en samlet kapacitet på 752 MW vil havmølleparken kunne dække cirka en million hollandske husstandes elforbrug.

Havmølleparken vil blive placeret 22 km fra kysten i den hollandske provins Zeeland, som har vanddybder på 14-38 m. Borssele 1 og 2 kommer til at dække et område på i alt 128,3 km2. Den hollandske systemoperatør, TenneT, er ansvarlig for opførelse, drift og ejerskab af transformerstationerne og eksportkablet.

Kromann Reumert har rådgivet DONG Energy gennem hele processen ved primært Matilde Juul, Jan Ussing Andersen og Jan Hvarre (sagsansvarlig partner).