Vinder af Virksomheds­juristprisen 2017 donerer 75.000 kr. til Red Barnet

DONG Energys juridiske afdeling har vundet Virksomhedsjuristprisen 2017 ved prisuddelingen hos Kromann Reumert i går. Prisen er skabt på initiativ af Kromann Reumert og foreningen Danske Virksomhedsjurister (DVJ) for at synliggøre virksomhedsjuristernes værdi for dansk erhvervsliv.
Peter Istrup, formand for DVJ, Assistant General Counsel og Head of Legal International hos Arla Foods amba og medlem af priskomitéen, begrunder valget af vinderen: "DONG Energys juridiske afdeling har indtaget en central og afgørende rolle i den igangværende omstilling af DONG Energys forretningsmodel fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Transformationsprocessen har involveret og involverer fortsat en række kommercielle projekter, blandt andet i forbindelse med frasalg af betydelige aktiviteter, herunder senest DONG Energys olie- og gasforretning, og store investeringer særligt i offshore vind. Dette arbejde viser netop, hvordan en dygtig juridisk afdeling kan være en afgørende spiller i eksekveringen af en overordnet koncernstrategi."   

 

Erik Bertelsen, partner og bestyrelsesformand i Kromann Reumert og formand for priskomitéen fortsætter: "DONG Energys juridiske afdeling har været helt central i forberedelsen og gennemførelsen af meget store projekter herunder den succesfulde IPO af DONG Energy, der var Danmarkshistoriens største børsnotering og en af verdens største børsnoteringer i 2016. Forberedelsen til IPO'en krævede en række sideløbende juridiske projekter, der bl.a. skulle gøre organisationen parat til en tilværelse som børsnoteret virksomhed. Disse juridiske projekter blev styret af DONG Energys juridiske afdeling.”

Anders Zoëga Hansen, General Counsel hos DONG Energy udtaler efter overrækkelsen: "Jeg er meget glad for, at vi modtager Virksomhedsjuristprisen 2017. DONG Energy-koncernen har været igennem en række omfattende og komplekse processer. De meget omfangsrige opgaver har afdelingen håndteret på et kommercielt og juridisk fagligt meget højt niveau sideløbende med, at vi i afdelingen fortsat har bistået de forskellige forretningsområder i koncernen, der alle er karakteriserede ved komplekse juridiske problemstillinger." 

75.000 kr. til Red Barnets indsats mod hungersnød i tørkeramte Somalia

DONG Energys juridiske afdeling har valgt at donere præmiesummen på 75.000 kr. til Red Barnet, og Anders Zoëga Hansen begrunder valget, "En ny undersøgelse fra Red Barnet viser en alarmerende stigning i svær underernæring hos børn i det tørkeramte Somalia. Klimaforandringerne er medvirkende til, at der falder mindre regn. Samtidig stiger temperaturerne, som øger fordampningen. Det er livstruende, når mange lever af egne afgrøder og husdyr. 75 procent af landets husdyr er allerede omkommet, mange vandreserver er tæt på udtømte og sygdomme som kolera er begyndt at sprede sig. Vi vil gerne støtte Red Barnets store indsats med at behandle underernæring, uddele drikkevand i landsbyer og levere medicinsk hjælp.”

 

Kromann Reumert og DVJ ønsker Anders Zoëga Hansen og hele DONG Energys juridiske afdeling et stort tillykke med prisen! 

 

Peter Istrup – formand for DVJ, Anders Zoëga Hansen – General Counsel hos DONG Energy, Camilla Erika Lerberg – sektionsleder for kommercielle partnerskaber og CSR hos Red Barnet og Morten Kofmann – partner hos Kromann Reumert. 

Om Virksomhedsjuristprisen

Stadig flere danske virksomheder opbygger interne juridiske afdelinger, og i mange virksomheder vokser de eksisterende afdelinger. I takt med denne udvikling spiller de danske virksomhedsjurister i højere og højere grad en strategisk og værdiskabende rolle.  

Årets Virksomhedsjurist er et initiativ taget af DVJ og Kromann Reumert for at synliggøre virksomhedsjuristernes værdi for dansk erhvervsliv. Danske virksomheder oplever i dag en langt højere regulering med flere og flere krav til følge. Interne juridiske afdelinger eller medarbejdere i virksomhederne er derfor ikke længere forbeholdt store internationale koncerner, da selv meget små virksomheder kan have brug for kvalificeret juridisk bistand. Det stigende antal jurister i virksomhederne er med til at øge professionaliseringen af dansk erhvervsliv.

 

Prisen blev uddelt første gang i forbindelse med DVJs generalforsamling i 2014, hvor ISS' juridiske team vandt prisen. Sidste år gik prisen til Mette Valentin, Senior Vice President, Legal and Public Affairs hos Scandinavian Tobacco Group.

Priskomitéen

Årets Virksomhedsjurist kåres af en komité bestående af direktions- og bestyrelsesmedlemmer, advokater og virksomhedsjurister.
  • Bjørn Raasteen, Group General Counsel, ISS A/S
  • Lars Vestergaard, CFO, FLSmidth A/S
  • Peter Istrup, formand for Danske Virksomhedsjurister og Head of Legal International hos Arla Foods amba
  • Erik Bertelsen, partner og bestyrelsesformand, Kromann Reumert
For yderligere information om Virksomhedsjuristprisen kan du kontakte
Arne Møllin Ottosen, Managing partner, tlf.: +45 7012 1211 eller
Peter Istrup, formand for Danske Virksomhedsjurister på tlf. +45 8938 1081
 

Om DVJ

DVJ arbejder for at varetage medlemmernes faglige interesser over for virksomheder, organisationer, myndigheder og det øvrige samfund ved at fremme anerkendelsen af og forståelsen for virksomhedsjuristens rolle i forhold til samme. DVJ er ikke en fagforening og er uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser. Læs mere på www.dvj.dk.  
 

Om Kromann Reumert

Kromann Reumert er Danmarks førende advokatvirksomhed med kontorer i København, Aarhus og London. Læs mere på www.kromannreumert.com.