Gik du glip af noget i 2017?

Vi har samlet vores mest populære artikler, podcasts og Insights fra året, der gik, med konkrete råd, vejledning og god inspiration til de juridiske udfordringer og muligheder, din virksomhed møder. Læs og hør (eller genlæs og genhør) vores udgivelser om den nye databeskyttelsesforordning, de nye regler om reelle ejere, den nye markedsføringslov, Brexit, den nye hvidvasklov, alternative finansieringsmodeller, den nye ferielov m.m., som alle var helt store emner i 2017, og som er mindst lige så relevante i dag.

Persondata - den nye databeskyttelsesforordning

Ikke så underligt var persondata igen i år et aktuelt emne. Og vores artikel om betænkningen til den nye databeskyttelsesforordning lå da også helt i top blandt vores meste læste nyheder sammen med artiklen om justitsminister Søren Pape Poulsens forslag til den nye persondatalov.
 
Det afspejlede sig også i vores strøm af podcasts, hvor den mest populære podcast i 2017 handler om Artikel 29-gruppens nye vejledninger til forordningen om hhv. automatiske afgørelser og profilering, anmeldelse af brud på persondatasikkerheden samt administrative bøder og databeskyttelsesrådgivere, retten til dataportabilitet, den ledende tilsynsmyndigheds kompetence og konsekvensanalyse

Den nye markedsføringslov

2017 var også året, hvor den nye markedsføringslov trådte i kraft. Vi gav jer en oversigt over de 10 væsentligste nyheder i loven, som I bør kende. En oversigt, der sammen med vores Insight om lovens nye regler om skjult reklame, viste sig at blive årets mest populære udgivelse. Også vores podcast om markedsføring på sociale medier hittede stort i 2017.

Registrering af reelle ejere

Den 23. maj 2017 trådte nye regler om virksomheders pligt til at indhente, opbevare og registrere oplysninger om reelle ejere i kraft. Erhvervsstyrelsen offentliggjorde den 1. november 2017 en opdateret vejledning til reglerne, som uddyber en række emner og indeholder flere detaljer om reglerne, blandt andet i relation til fonde.


Den 1. december 2017 udløb så fristen for at registrere reelle ejere af virksomheder, som er stiftet før den 23. maj 2017. Har din virksomhed endnu ikke registreret dens reelle ejere, anbefaler vi, at registreringen bringes på plads hurtigst muligt. Det var heldigvis der mange, der var opmærksomme på, og vores artikler om emnet var stærkt besøgte i 2017.


Andre højdespringere

Blandt andre højdespringere i 2017 finder vi vores Insights om robotteknologi, børsnoteringer, eksportmuligheder i Iran og statsstøtteret. Også vores podcasts om alternative finansieringsmodeller og gældsstrukturer samt to nye domme inden for sø- og transportret fik mange lytninger i 2017. Der var også mange interesserede læsere, da vi skrev om Storbritanniens udtrædelse af EU, den nye ferielov og den nye hvidvaskslov

Er du ellers gået glip af noget?


Du kan finde alle vores nyheder på www.kromannreumert.com/nyheder og alle vores Insights, podcasts og arrangementer på vores Learning Center.

Vær opdateret i 2018

Vil du ikke gå glip af noget i 2018? Så tilmeld dig vores nyhedsbreve på www.kromannreumert.com/tilmeld.

På gensyn i 2018!