Gik du glip af noget i februar?

Kromann Reumerts nyheder i februar stod særligt i persondataens tegn. Fik du det hele med? Ellers har vi her samlet det indhold, du nødig skulle gå glip af.

Eksaminanders ret til at se eksaminators vurdering

I starten af måneden satte vores specialister i persondataret fokus på eksaminanders ret til at få indsigt i eksaminators vurdering af eksamensbesvarelser. Det gjorde de, fordi EU-Domstolen for nylig vurderede, at en irsk regnskabsstuderende, der gentagende gange var dumpet til en eksamen, havde ret til at se eksaminators begrundelse for karakteren.

 

Ifølge EU-Domstolen kan en eksamensbesvarelse anses for at være en personoplysning, fordi den afspejler eksaminandens viden, tankegang, dømmekraft og, i visse tilfælde, oplysninger om eksaminandens håndskrift.

 

Læs mere om den interessante sag.

Et stærkt team af specialister

Fra eksaminanders rettigheder springer vi frem til en nyhed om Kromann Reumert. Den 16. februar kunne vi berette om, at hele 16 af vores partnere var blevet fremhævet i Legal 500 Hall of Fame på baggrund af de høje ratings, klienterne har givet dem. Dermed tog vi føringen blandt vores danske konkurrenter.

 

Se listen over vores fremhævede partnere.

Sådan undgår du at overtræde markedsføringslovens spamforbud

Sammen med vores mange dygtige partnere har vi et stort team af specialiserede advokater og fuldmægtige. Tre af dem producerede i februar tredje podcast om markedsføringsloven – denne gang om spamforbud, som indtil videre har ligget til grund for bøder på op til 800.000 kr. 

 

Fik du styr på, hvornår grænsen går fra markedsføring til ulovlig spam? Ellers kan du få det på bare 11 minutter og 42 sekunder i selskab med advokat Heidi Lindberg Andersen og vores advokatfuldmægtige Camilla Kirkegaard Jensen og Lisbeth Skytte. 

Lyt til podcasten.

10 grunde til at elske databeskyttelsesforordningen

Et andet område, der er vigtigt at få styr på hurtigst muligt, er databeskyttelsesforordningen. Den 25. maj 2018 træder den i kraft, men i stedet for at varsle bål og brand har vi vendt hele opmærksomhedskampagnen på hovedet – for vidste du, at der følger en masse fordele med forordningen?

 

Læs vores 10 grunde til at elske databeskyttelsesforordningen.

Dawn raids – hvordan skal du forholde dig? 

Dawn raids er ikke et noget nyt tiltag, men der er grund til at forvente, at der efter databeskyttelsesforordningen vil komme flere af dem. Det er en naturlig følge, at myndighederne ønsker at sikre, at virksomheder er compliant med de nye regler. Men ved du egentlig, hvordan du skal forberede dig på besøg fra myndighederne?

 

Hvis ikke, anbefaler vi, at du bruger et kvarters tid i selskab med partner Bart Creve, partner Hans Jakob Folker og advokat Sonny Gaarslev. I deres seneste podcast giver de nemlig en række gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig på besøgene.

 

Få specialisternes bedste råd til forberedelsen.

Kromann Reumert on call

Vi ønsker også, at du skal være bedst klædt på til eventuelle dawn raids. Derfor lancerede vi i februar vores nye web-app: Kromann Reumert on Call. Med den har du vores specialister lige ved hånden, hvis myndighederne melder sin ankomst.

 

Hent Kromann Reumert on call.