Nu kommer robotterne på gaden – helt bogstaveligt!

I transportministeriet arbejdes der nemlig lige nu på rammerne for en forsøgsordning, hvor de første selvkørende budrobotter bliver en del af gadebilledet.

I en pressemeddelelse den 13. oktober 2018 skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, at regeringen og Dansk Folkeparti har tilladt en ændret færdselslov, som muliggør, at små robotter kan køre blandt fodgængerne på fortovet. Med sig – og i et langsomt tempo – bringer de leverancer af eksempelvis dagligvarer og medicin. 

Det er samtidig et glimt ind i en nærtstående fremtid, hvor robotteknologi bliver en fast del af bybilledet og hverdagen. En fremtid, som skaber nye forretningsmodeller for virksomheder. 

Tydelig tech-tendens

Tendensen til automatisering er én, vi har kendt til længe, og som allerede spirer rundt om i verden. Eksempelvis specialiserer Londonbaserede Starship Technologies sig i netop selvkørende leverancerobotter og anslår en omsætning på over en milliard dollars på markedet i USA og Europa. I Tyskland og Holland kan man i dag se Starship Technologies' budrobotter i gadebilledet, hvor de blandt andet leverer fast food. Amazon og UPS er begge langt i implementeringen af udbringning via droner. Også Google, som har søsat det ambitiøse Project Wing, arbejder på fremtidens droneleverancer.

I vores insight Robotterne kommer – er din virksomhed parat? har vi tidligere beskrevet den forventede eksplosive vækst i netop droneindustrien. Ifølge EU-Kommissionen vil industrien, inden for de næste 10 år, være lige så værdifuld som 10 % af den samlede luftfartsindustri. 

Med andre ord er der tale om en teknologisk bølge, som virksomheder er nødt til at forholde sig til. I insighten giver vi giver vi virksomheder fire gode råd til at udnytte robotteknologien bedst muligt. Til formålet bør virksomheder:

 

  • identificere processer og arbejdsopgaver
  • være nysgerrige på ny teknologi
  • implementere ændringer i organisationen
  • afklare lovmæssige krav. 

Kromann Reumert rådgiver tech-startups

Robotteknologi kan meget vel være på dagsordenen igen fredag den 26. oktober 2018, hvor Kromann Reumert rådgiver de 12 grønne startups i årets Greentech Challenge. Igen i år er Kromann Reumert med som partner og stiller i den forbindelse med et team af specialister, som står klar til at rådgive fremtidens grønne tech-iværksættere.

"Greentech Challenges vision er at skabe en grønnere og mere bæredygtig verden, og det vil vi gerne støtte. Vi har mange års erfaring med at rådgive startups og tech-virksomheder, og partnerskabet med Greentech Challenge er derfor oplagt. Vi glæder os til at lære de innovative startups at kende og til at hjælpe dem på vej," fortæller partner Torben Waage.