"Making better choices" var rammen for årets Thinkers50 European Business Forum

Kromann Reumert var igen i år med som partner, da Odense i sidste uge for en stund blev omdannet til verdens centrum for innovation og spirende forretningsudvikling. Det skete, da Thinkers50 slog dørene op til European Business Forum 2018.

Siden 2001 har Thinkers50 kåret verdens 50 mest indflydelsesrige business thinkers - også kendt som "the Oscars of business thinking". Ud over denne ceremoni afholder Thinkers50 hvert år European Business Forum, der samler en række af verdens førende business thinkers, som leverer knivskarpe indspark til et tema. I år var temaet "Making better choices" - hvordan træffer virksomheder valg, der øger overskuddet og samtidig gavner samfundet?

Social- og bæredygtig innovation på programmet

Blandt årets talere var adskillige fra den absolutte top på listen over de 50 mest indflydelsesrige business thinkers. Førstedagens højdepunkt var Don Tapscott, som aktuelt er rangeret som nummer to på Thinkers50s liste. Tapscott er den førende tænker inden for Blockchain. Læs "Embrace the Second Era  of the Internet" af Don Tapscott med perspektivering fra Kromann Reumert partner Jacob Høeg Madsen.

 

Et andet højdepunkt var to sessions med fokus på social innovation. Her deltog blandt andre Javier Goyeneche, grundlægger af brandet Ecoalf, Grevinde Alexandra, forfatter til "The Sincerity Edge" og Sasja Beslik, Head of Group Sustainable Finance hos Nordea.
   

Kromann Reumert har samlet alle sine CSR- og pro bono- indsatser i Kromann Reumert Citizenship. Under denne label fokuserer vi vores pro bono-aktiviteter på børn, unge, uddannelse og menneskerettigheder og integrerer CSR i alle vores processer som et naturligt element i at drive en ansvarlig virksomhed. Læs vores seneste Citizenship-rapport her.

Innovér eller dø

Førstedagens høje niveau fortsatte på andendagen, med keynote fra listens nummer 7, schweiziske Alexander Osterwalder. Han er manden bag "Business Model Canvas", som på kort tid er blevet et af de mest udbredte værktøjer til forretningsudvikling. Osterwalder forklarede, at alt for få virksomheder forstår, at de må fejle for at få succes, og han uddybede, at alle virksomheder - store som små - vil dø, hvis de ikke før eller siden innoverer.


Højdepunktet var Roger Martin, der af Thinkers50 anses som værende den førende business thinker. Roger Martin er faderen til "Design Thinking", som er en internationalt anerkendt tilgang til innovation, hvor brugeren er i centrum, og koncepter testes ved hjælp af primitive prototyper. Læs "Understanding Big Data" af Roger Martin med perspektivering fra Kromann Reumert partner Lau Normann Jørgensen.

 

Arne Møllin Ottosen, managing partner hos Kromann Reumert var blandt deltagerne til "European Business Forum 2018", og han blev bekræftet i vigtigheden af at kunne nytænke som organisation: "Hos Kromann Reumert forsøger vi trods en travl hverdag at skabe en kultur, hvor der er plads til at tænke nyt. For vi ved, at selv om det går godt i dag, så er konkurrencen endnu hårdere i morgen. Og som så mange andre brancher oplever også advokaterne behovet for forandringsevne og -vilje. Netop 'Design Thinking' bruger vi i Kromann Reumert til at understøtte innovation som en tilstand".

 

Læs mere om Thinkers50 her.