Gik du glip af noget i oktober?

Oktober er nu gået, og vi ser tilbage på, hvad måneden bragte af nyheder og podcasts om alt fra tagpap til designrettigheder og robotter. Læs med, og bliv opdateret på det, du ikke må gå glip af fra oktober.

Det bliver lettere for ikke-erhvervsdrivende fonde at uddele til velgørende arbejde

… dette konstaterede vi i nyheden, hvor vi så nærmere på det forslag, justitsministeren sendte i høring den 10. oktober 2018. Et forslag, der skal mindske begrænsningen af de ikke-erhvervsdrivende fondes mulighed for at anvende gave- og arvebeløb.
 

Læs nyheden. 

 

Få styr på dine designrettigheder

Selvom "Danish design" anses for at være et internationalt kvalitetsstempel, er der stadig mange danske virksomheder, der ikke har fokus på at beskytte deres designs. Det fokus hjalp vores IP-specialister derfor med at skabe i oktobers nyhedsbrevsserie om netop designbeskyttelse. 

Nyhedsbrevene indeholdt både nyheder og podcasts, som du kan genlæse og lytte til igen via linkene nedenfor.

 

Nyhederne:


Podcastene:

 

Nu kommer robotterne på gaden – helt bogstaveligt!

"Robotterne kommer," varslede vi i en insight sidste år – og snart får vi syn for sagen! Transportministeriet arbejder netop nu på en forsøgsordning, hvor selvkørende robotter bliver en del af gadebilledet. 

 

Læs mere om forsøgsordningen.

Nye regler for udenlandske investeringer i USA øger kravene til due diligence

Om 10 dage – den 10. november 2018 – træder et pilotprogram i kraft. Med dette indføres en anmeldelsespligt for et udvidet felt af udenlandske investeringer i såkaldt "kritisk teknologi" i USA.
 

Læs om de nye regler.

Konkurrenceankenævnet hjemviser konkurrencerådets afgørelse i "tagpapsagen"

Konkurrencerådet mente, at der var tale om en markedsdeling i den såkaldte "tagpapsag" – det var Konkurrenceankenævnet uenig i. Nævnet hjemviste derfor afgørelsen til fornyet behandling i Konkurrencerådet.
 

Læs mere om "tagpapsagen".

Finsk domstol pålægger Google at slette søgeresultater

I Finland har den højeste forvaltningsdomstol truffet en afgørelse, der anerkender "retten til at blive glemt". Dermed er Google blevet pålagt at fjerne visse søgeresultater om en tidligere morddømt. 
 

Læs om domstolens afgørelse.