Så stor er værdien af life science-industrien i Danmark

I en nylig analyse fra Erhvervsministeriet er tendensen klar: Den danske life science-industri blomstrer! En fordel ikke blot for beskæftigelsen på området, men også for den danske økonomi generelt.

Væksten er til at få øje på. Både i forhold til industriens beskæftigelse, som er steget med 17 % i perioden 2008-2016, og i forhold til dens omsætning, som i samme periode er steget hele 60 %.  


Det er derfor med rette, at erhvervsminister Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse kalder industrien ”en vækstmotor med stor værdi for den danske økonomi som helhed […]". 


Et eksempel på vækstmotorens kræfter ses i analysens tal over den fortjeneste, som industrien har indhentet gennem dens internationale aktiviteter. I analysen står der, at industrien de seneste fem år har haft "en nettoformueindkomst fra udlandet på gennemsnitlig 14 mia. kr. om året."

Høje ambitioner kræver kompetent rådgivning 

Sidste år udgav regeringen en vækstplan for industrien, der sigter mod, at Danmark indtager positionen som førende life science-nation i Europa. En ambition, der stiller krav til virksomhederne og deres rådgivere, for branchen er præget af omfattende regulering og skarp konkurrence.
 

Kromann Reumerts branchegruppe er sammensat af jurister med forskellige specialer og erfaringer. Sammensætningen af branchegruppen samler dermed den nødvendige ekspertise, der kræves for at kunne yde den bedste rådgivning om juridiske såvel som strategiske udfordringer, hvad end du søger rådgivning om eksempelvis investering, konkurrence- eller udbudsret, regulatoriske forhold eller immaterielle rettigheder.   


"Kromann Reumerts life science-gruppe består af et stærkt team, hvor alle bidrager med mange års tværfaglig erfaring med rådgivning af investorer og lægemiddel-, biotek- og medicovirksomheder i Danmark og udlandet. Erfaring, der hver dag kommer vores klienter til gode," fortæller partner Jeppe Buskov.

Læs Erhvervsministeriets analyse.