Gik du glip af noget i maj?

Vi har endnu en gang samlet det bedste fra måneden, der gik, så du – nemt og hurtigt – kan gå helt ajourført ind i årets første sommermåned.

Hvornår er abonnementssalg en fælde?

Siden 2016 har Forbrugerombudsmanden haft stort fokus på onlinesalg af abonnementer og de klassiske abonnementsfælder. Dette udmøntede sig eksempelvis i, at Forbrugerombudsmanden, den 2. maj 2019, offentliggjorde en kvikguide til virksomheder, der ønsker at sælge onlineabonnementer.

 

Læs mere om reglerne.


Opfylder du din bopælspligt?

Når du køber en landbrugsejendom, har du "bopælspligt" i ti år. Opfylder du ikke bopælspligten, kan det medføre store bøder, og i værste fald kan du blive tvunget til at sælge ejendommen. Landbrugsstyrelsen har lige nu fokus på opfyldelse af bopælspligten, og det samme har vi i denne nyhed.

 

Læs mere om bopælspligten.


Nyt EU-sanktionsregime til bekæmpelse af cyberangreb

Den 18. maj trådte en ny EU-forordning i kraft om sanktioner mod personer, virksomheder og organer, der er involveret i cyberangreb mod EU. En forordning, der for første gang giver EU mulighed for at vedtage sanktioner mod personer og enheder, der enten er ansvarlige for eller involverede i cyberangreb.

 

Læs mere om sanktionsregimet.


De jurastuderendes foretrukne arbejdsplads er igen: Kromann Reumert

Den 23. maj 2019 holdt Universum sit årlige awardshow. Her blev Kromann Reumert endnu engang kåret til de jurastuderendes foretrukne arbejdsplads. 

 

Læs mere om kåringen.


Booking.com vinder appelsag om MFN-klausuler i Sverige

Booking.com har vundet en appelsag ved den svenske Patent- og Markedsdomstols appelret om brugen af snævre prisklausuler (såkaldte "Most Favoured Nation"-klausuler eller "MFN"-klausuler). Dette sker, efter at Patent- og Markedsdomstolen i første instans havde pålagt at fjerne klausulerne fra kontrakter med svenske hoteller.

 

Læs mere om sagen.


Èt år med GDPR – tid til refleksion

Lørdag den 25. maj 2019 var det ét år siden, databeskyttelsesforordningen fandt anvendelse. I den anledning gav vi ti gode råd til at komme videre i arbejdet med at blive compliant.

 

Læs de ti råd.


Kromann Reumert og HelloScience indgår samarbejde med fokus på FN's 17 Verdensmål

I maj indgik vi endnu et pro bono-samarbejde – denne gang med HelloScience, som er en åben innovationsplatform, der har fokus på at løse FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Baggrunden for samarbejdet med HelloScience er et ønske om at bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden, hvilket er et led i Kromann Reumerts CSR-arbejde.

 

Læs mere om det nye samarbejde.