Årets virksomhedsjurist er fundet: "Det er en 'team effort'"

Lene Ramm fra Haldor Topsøe løb med titlen som årets virksomhedsjurist, da Virksomhedsjuristprisen torsdag blev uddelt hos Kromann Reumert.

Torsdag den 22. august holdt Kromann Reumert og Danske Virksomhedsjurister den årlige prisuddeling Virksomhedsjuristprisen. Årets tema var legal tech med oplæg om blandt andet blockchain og kunstig intelligens. Som afslutning på dagen blev årets virksomhedsjurist kåret. Prisen sætter fokus på virksomhedsjuristernes værdi for dansk erhvervsliv, og vinderen blev Lene Ramm, Group Vice President, Group General Counsel i Haldor Topsøe.

 

Lene Ramm har gennem en årrække formået både at være en dygtig og værdiskabende generalist og samtidig opbygge en klar faglig profil. Hun kan med succes drive betydelige projekter, og så fremstår hun frem for alt som en dygtig og vellidt leder,” fortæller Peter Istrup, formand for Danske Virksomhedsjurister og en del af priskomiteen, om vinderen.

 

Partner i Kromann Reumert, Morten Kofmann, fortæller om prisen:

 

"Virksomhedsjuristerne har en helt særlig position. Kombinationen af en høj faglighed og en dyb viden om virksomhederne og deres medarbejdere, produkter, markeder osv. gør dem i stand til som en styrmand at navigere på sikker kurs. De skaber stor værdi for deres virksomheder, og for os er de et afgørende bindeled til virksomheden. Ved i år at tildele Lene Ramm prisen som årets virksomhedsjurist har priskomiteen anerkendt en helt særlig indsats for at føre en både traditionel og moderne virksomhed sikkert videre i sin rivende udvikling," fortæller Morten Kofmann.

En stolt vinder donerer 75.000 kroner til Human Practice Foundation

Lene Ramm er stolt over at have modtaget prisen, men mener ikke, at det kun er hendes fortjeneste:

 

"Jeg er utrolig stolt og taknemmelig for, at vi – for det er et 'team effort' – har vundet prisen. Mine dygtige kollegaer har et stort engagement, giver den altid en ekstra skalle og hjælper hinanden. Og så er vi heldige at arbejde i en virksomhed, hvor der er brug for advokater som os, og hvor vi ikke bare leverer de juridiske råd, men rent faktisk også bliver lyttet til på strategiske og kommercielle spørgsmål. Det er en stor anerkendelse af vores funktion og evner," fortæller Lene Ramm.

 

Med titlen som årets virksomhedsjurist følger en check på 75.000 kroner. Dem har Lene Ramm valgt at donere til Human Practice Foundation, der gennem uddannelse sikrer børn og unge muligheden for en værdig fremtid.

 

"I Haldor Topsøe har vi altid arbejdet med gadebørn og børn, der på anden måde er udsatte. Derfor var det oplagt for os at donere pengene til Human Practice Foundation, der hjælper udsatte børn i Kenya og Nepal. Human Practice Foundation er en forholdsvis lille organisation med dansk afsæt, hvor donationen virkelig kan gøre en forskel," fortæller Lene Ramm.

 

Foto: PR / Kromann Reumert

 

Om Virksomhedsjuristprisen

Danske virksomheder opbygger og udvider i stigende grad egne interne juridiske afdelinger. I takt med denne udvikling indtager danske virksomhedsjurister i højere og højere grad en strategisk og værdiskabende rolle.

 

Danske virksomheder oplever i dag en langt højere regulering med flere og flere krav til følge. Interne juridiske afdelinger eller medarbejdere i virksomhederne er derfor ikke længere forbeholdt store internationale koncerner, da selv meget små virksomheder kan have brug for kvalificeret juridisk bistand. Det stigende antal jurister i virksomhederne er med til at øge professionaliseringen af dansk erhvervsliv.

 

Årets Virksomhedsjurist er et initiativ taget af DVJ og Kromann Reumert for at synliggøre virksomhedsjuristernes værdi for dansk erhvervsliv. Prisen blev uddelt første gang i forbindelse med Danske Virksomhedsjuristers generalforsamling i 2014.

 

Tidligere vindere:

  • 2014: ISS' juridiske team
  • 2015: Novozymes' juridiske team
  • 2016: Mette Valentin, Senior Vice President, Legal and Public Affairs hos Scandinavian Tobacco Group
  • 2017: Ørsted A/S' juridiske team
  • 2018: Bang & Olufsens juridiske team

 

Priskomitéen

Årets Virksomhedsjurist kåres af en komité bestående af direktions- og bestyrelsesmedlemmer, advokater og virksomhedsjurister:

  • Bjørn Raasteen, Group General Counsel, ISS A/S
  • Hans Jacob Carstensen, CFO, Egmont
  • Peter Istrup, formand, Danske Virksomhedsjurister
  • Erik Bertelsen, bestyrelsesformand, Kromann Reumert

 

Om DVJ

DVJ arbejder for at varetage medlemmernes faglige interesser over for virksomheder, organisationer, myndigheder og det øvrige samfund ved at fremme anerkendelsen af og forståelsen for virksomhedsjuristens rolle i forhold til samme. DVJ er ikke en fagforening og er uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser.

 

Læs mere på www.dvj.dk

Om Kromann Reumert

Kromann Reumert er Danmarks førende advokatvirksomhed med kontorer i København, Aarhus og London.

 

Læs mere på www.kromannreumert.com