Nye anbefalinger om cybersikkerhed i bestyrelser

Relevant læsning til juleferien for alle bestyrelsesmedlemmer og virksomhedsledere i danske virksomheder: Et sæt dugfriske anbefalinger for cybersikkerhed i bestyrelser er netop udkommet. De giver letlæselige, relevante og konkrete anbefalinger til temaer i en cyberstrategi og konkrete værktøjer til, hvordan bestyrelsesmedlemmer kan arbejde med at forstå, vurdere og håndtere cyberrisici i en forretningsmæssig kontekst.

Cybertruslen er reel, og frekvensen er stigende. Det er ikke et spørgsmål om, men hvornår. Omvendt er sikkerhed også en vigtig - og nogle gange helt afgørende - driver for at skabe vækst og udnytte forretningsmuligheder i en digital tid. Det stiller øgede krav til bestyrelsers cyberkompetencer. 

Bestyrelsesmedlemmer forventes i dag at være i stand til at forholde sig til væsentlige forhold i relation til virksomhedens sikkerhed og at kunne medvirke til at stille spørgsmål til ledelsen og forholde sig til svarene. De nye anbefalinger skal hjælpe bestyrelsesmedlemmer med netop dette. 

Anbefalingerne er udarbejdet som led i et stort 3-årigt projekt lanceret af Bestyrelsesforeningen støttet af Industriens Fond. Projektet skal give et nationalt kompetenceløft for bestyrelser og virksomhedsledelser i form af konferencer, kurser, cyber-attack simulationer mv. Kromann Reumert er med i projektet sammen med blandt andre Center for Cybersikkerhed, CBS, Aalborg Universitet, World Economic Forum, Dubex, EY, IBM og PwC.

Vi vil informere om kommende arrangementer i 2020 via vores hjemmeside og Linkedin.

Læs anbefalingerne: Cybersikkerhed for bestyrelser - anbefalinger til Styrkelse af Cyberkompetencer

 

 

Læs mere om projektet