Umbrella-sagen og influencers: Kromann Reumert besøger to folkeskoler

Kromann Reumert holdt tirsdag og onsdag oplæg på to folkeskoler. Omdrejningspunktet var sociale medier og unges brug af medierne. Eleverne skulle blandt andet forholde sig til, hvad man juridisk må og ikke må på sociale medier, hvornår virksomheder bryder markedsføringsloven, og meget mere.

Nørrebro Park Skole og Sortedamskolen i København dannede tirsdag og onsdag rammerne for Kromann Reumerts skolebesøg, som de har gjort før ved tidligere lejligheder. Her blev de engagerede 9. klasseelever klogere på både jura og arbejdet i en stor advokatvirksomhed.

 

Oplæggene blev holdt af advokatfuldmægtigene Kasper Qvist Søndergaard og Josephine Simone Bock og kommunikationskonsulent Søren Vesterager. Med udgangspunkt i elevernes hverdag præsenterede vi eleverne for juridiske perspektiver på kendte fænomener som influencers, Umbrella-sagen og generel adfærd på sociale medier. Undervejs testede vi elevernes viden. Eleverne blev blandt andet bedt om at tage stilling til konkrete eksempler på markedsføring på sociale medier.

 

"Vi vil gerne tale ind i de unges hverdag. De fleste skoleelever kender til sociale medier, og formålet med oplæggene er at gøre eleverne klogere på den verden, som de dagligt er en del af, men som de måske ikke tænker videre over: hvad er de mulige konsekvenser af vores handlinger på sociale medier egentlig?," fortæller Josephine og fortsætter:

 

"Eleverne var enormt engagerede, og de bidrog med gode indspark og erfaringer. Jeg håber, at eleverne blev klogere, og at vi kan være med til at sætte nogle tanker i gang hos dem. Både om, hvordan man bør gebærde sig på de sociale medier, og om elevernes uddannelsesmuligheder. Så har vi været med til at gøre en forskel".


 

Børn, unge og uddannelse

Hos Kromann Reumert er børn, unge og uddannelse centrum for vores CSR-strategi. Samfundet er afhængig af kloge hoveder, og vi har et medansvar for at bidrage til dygtiggørelsen af børn og unge. Vores skolebesøg er et forsøg på at gøre en forskel – uden løftede pegefingre.

 

Læs vores seneste kombinerede årsberetning og CSR-rapport, hvor vi blandt andet giver et yderligere indblik i vores arbejde med social ansvarlighed