Nyhed

Digitalisering: Kromann Reumerts specialister giver deres perspektiv på centrale teknologier

Kromann Reumerts specialister giver løbende deres perspektiv på centrale teknologier, som får eller allerede har væsentlig betydning for vores dagligdag og for danske virksomheder. Vi giver et perspektiv på teknologierne og deres muligheder, begrænsninger og risici, herunder de væsentligste juridiske forhold, som er relevante at være opmærksom på.

Ung iværksætter - tech - start up - mand der går på gade - 3840x2160

Danmark er ifølge EU's indeks for digitalisering et af de mest digitaliserede lande i EU. Sidste år var andelen af små virksomheder med høj eller meget høj digitaliseringsgrad i Danmark 45 %, hvilket er tre gange så stor som andelen i EU.

Netop EU har gjort digitalisering til en central strategisk prioritering med Margrethe Vestager i spidsen, og digitalisering er også et af regeringens fokusområder. Digitalisering er ikke nyt, men har aldrig fyldt mere i virksomhederne og det offentlige Danmark, end den gør i dag. Udviklingen i vores anvendelse af teknologi er så gennemgribende og styrende, at den er top-of-mind hos enhver direktion og bestyrelse.

Traditionelt er digitalisering blevet brugt som et begreb om processer, som går fra at være analoge til digitale. I dag er digitalisering meget mere - den er ikke længere blot udtryk for, at vi sætter strøm til noget. Digitalisering er i lige så høj grad et udtryk for, at vi hele tiden finder bedre og smartere måder at udføre eksisterende processer og udvikle nye forretningsmodeller på ‒ f.eks. fordi vi vil løse opgaver bedre og/eller forbedre en kundeoplevelse. Samtidig giver nye teknologier nye muligheder.

Vi giver løbende et overblik over de mest centrale teknologier samt deres muligheder, begrænsninger og risici.

De kommende emner vi vil berøre er:

  • Cyber Security og Fraud

  • Blockchain

  • Quantum Computing

  • IoT

  • AI/Machine learning

  • Cloud computing

Flere kommer til.

I den første artikel giver vi vores 9 bud på minimumskrav til cybersikkerhed i IT-kontrakter: Læs den første artikel 

Kroman Reumerts ITO-team giver i denne artikelserie løbende deres perspektiv på de mest centrale teknologier, som får eller allerede har væsentlig betydning for vores dagligdag og for danske virksomheder, herunder muligheder, begrænsninger og risici. De næste emner vi vil berøre er:

  • Blockchain

  • Quantum Computing

  • IoT

  • AI/Machine learning

  • Cloud computing

Artiklerne er udarbejdet af vores team af specialister, som rådgiver både danske og udenlandske virksomheder om IT-løsninger samt indkøb, udvikling og vedligeholdelse af kompleks teknologibaseret infrastruktur.

Juridiske specialer

Kontakt

Søren Skibsted
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 83
Mob. +45 24 86 00 19
Jette Hessellund Lauridsen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 57
Mob. +45 24 86 00 49