Nyhed

Gik du glip af noget i marts?

Årets første forårsmåned bar i den grad præg af den verdensomspændende coronakrise. Blandt mange nyheder om COVID-19's stadige udvikling i Danmark udgav vi vores årsberetning for 2019, og så har du nu mulighed for at nominere en virksomhedsjurist til årets Virksomhedsjuristprisen. Vi har samlet et udvalg af indhold fra marts måned, så du ikke går glip af noget.

Corona: Få det fulde overblik over regeringens støttepakker og tiltag

På vores hjemmeside giver vi det fulde overblik over informationer vedrørende COVID-19. Læs informationer fra de danske myndigheder, og hold dig løbende opdateret via vores nyheder om de juridiske forhold, som COVID-19 og konsekvenserne heraf afføder.

Besøg vores hjemmeside.

Virksomhedsjuristprisen

Virksomhedsjuristprisen uddeles hvert år af Kromann Reumert og Danske Virksomhedsjurister (DVJ). Formålet er at synliggøre virksomhedsjuristerne som en værdiskabende og strategisk ressource for dansk erhvervsliv.

Læs mere og nominér en virksomhedsjurist eller et juridisk team.

Årsberetning 2019: Et år med fokus på viden, udvikling og relationer

I vores årsberetning giver vi dig et indblik i det forgangne år i Danmarks førende advokatvirksomhed. Du får blandt andet et indblik i nogle af vores mest markante sager, i vores medarbejderes dagligdag og bedrifter, i hvordan vi arbejder med viden og i vores arbejde med CSR, Verdensmål og børn, unge og uddannelse.

Læs mere.

Digitalisering: Kromann Reumerts specialister giver deres perspektiv på centrale teknologier

Kromann Reumerts specialister giver i en ny artikelserie løbende deres perspektiv på centrale teknologier, som får eller allerede har væsentlig betydning for vores dagligdag og for danske virksomheder. Vi giver et perspektiv på teknologierne og deres muligheder, begrænsninger og risici, herunder de væsentligste juridiske forhold, som er relevante at være opmærksom på.

Læs mere.

EU-Domstolen afsiger ny dom − standstill-forpligtelse for fusionssager skal respekteres

EU-Domstolen har i en ny dom fastslået, at virksomheder, der ikke anmelder en fusion og som gennemfører fusionen, før den er godkendt, kan straffes "dobbelt" for både at overtræde anmeldelsespligten og standstill-forpligtelsen (præimplementeringsforbuddet), uden at det er i strid med forbuddet mod dobbeltstraf.

Læs mere om dommen.

Lempelig beskatning af overskudsdeling

Landsskatteretten har afsagt en afgørelse, der kan medføre en lavere beskatning af udbetalinger fra selskaber med begrænset hæftelse og visse foreninger til deres deltagere.

Læs mere om afgørelsen.

Svensk rapport: Sådan øger du antallet af tilbudsgivere i dit udbud

Den svenske konkurrencemyndighed, Konkurrensverket, har på baggrund af en større forskningsrapport givet en række inputs til ordregivere om, hvordan man kan øge konkurrencen i udbud og yderligere mindske risikoen for, at der efterfølgende opstår tvister. Rapportens konklusioner kan bestemt også bruges i en dansk kontekst.

Læs mere om rapporten.

Datatilsynet indstiller to kommuner til GDPR-bøder for manglende kryptering af arbejdscomputere

I kølvandet af to særskilte sikkerhedsbrud har Datatilsynet politianmeldt Gladsaxe Kommune og Hørsholm Kommune, fordi kommunerne ikke levede op til databeskyttelsesforordningens krav om et passende sikkerhedsniveau. De to politianmeldelser er samtidig Datatilsynets første bødeindstillinger i forbindelse med offentlige myndigheders behandling af personoplysninger.

Læs mere om sagen.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92