Internationalt perspektiv: London calling

Fra 1991 til 2019. Fra pionerånd og opbygning af relationer til aktivering af netværk og politisk uro. Partnerne Jørgen Kjergaard Madsen og Jakob Hans Johansen giver her et indblik i historien omkring og arbejdet på Kromann Reumerts kontor i London.

Kromann Reumert indgik i 1991 et strategisk samarbejde med det norske advokatfirma Thommesen og svenske Vinge under navnet Scandinavian Law Alliance.

 

Samarbejdet skulle manifestere de tre firmaer på panskandinavisk basis i europæisk sammenhæng, og samarbejdet indebar blandt andet etableringen af et fælles kontor i London.

 

Partner Jørgen Kjergaard Madsen var ved roret og stod med ansvaret for at sætte kursen for Kromann Reumerts internationale tilstedeværelse i London  i 1991 - langt fra tanker om Brexit og den politiske turbulens, som kendetegner Storbritannien i disse år.

 

"Jeg var i London i knap fire år, og jeg husker særligt pionerånden. Det var helt nyt, og vi havde ikke tidligere haft en egentlig tilstedeværelse i udlandet," fortæller Jørgen og fortsætter: "Vi skulle indhente en lang række godkendelser og tilladelser, sørge for lejekontrakter og de skattemæssige forhold. Det var 'nyt land' og hårdt arbejde, men også vældig spændende."

 

Som den første partner på Londonkontoret i Kromann Reumert-regi husker Jørgen tilbage på en tid, hvor en væsentlig del af de nye opgaver bestod i at opbygge relationer og netværk med utallige besøg hos både nye og kendte advokatfirmaer og andre virksomheder:

 

"Jeg udviklede særligt relationen til vores daværende og potentielle engelske klienter og udenlandske advokatfirmaer med brohoved i London. Jeg husker i øvrigt, at jeg også fik min første mobiltelefon, da jeg kom til London, hvilket var virkelig praktisk, da jeg hyppigt rejste frem og tilbage og var meget ude af kontoret til møder."

 

En del af arbejdet dengang er det samme som i dag, mener Jørgen, men de udstationerede ansvarlige har igennem årene løbende bygget på vores position, og vi er som firma blevet både større og mere internationalt orienterede end dengang. I dag er vi en del af et kontorfællesskab med Thommessen, Logos fra Island og Borenius fra Finland, men der er ikke længere tale om et formaliseret strategisk samarbejde med andre advokatfirmaer.

Et nyt politisk landskab

I dag er partner Jakob Hans Johansen, som er en del af Kromann Reumerts Outbound Legal-team, leder af vores Londonkontor. Han kan se tilbage på et travlt 2019, der har været præget af usikkerhed om politiske og makroøkonomiske forhold, ikke blot omkring Brexit men også amerikansk udenrigspolitik og international handel.

 

"I 2019 deltog vi aktivt i den danske ambassades Brexit-netværk, ligesom vi mødtes med politikere fra den engelske regering og EU-Kommissionen for at være på forkant med processen og kunne klæde vores klienter på med konkret rådgivning om de regelændringer, som Brexit vil medføre," fortæller Jakob.

For Jakob er det naturligt, at Kromann Reumert er tilstede i London:

 

"London er et globalt finanscentrum, og med vores faste repræsentation her er vi tæt på markedet," fortæller Jakob, som ikke mener, at Brexit på kort eller mellemlangt sigt får betydning for Londons position som finanscentrum.

 

Som ansvarlig for kontoret er Jakob ikke blot ambassadør for Kromann Reumert til møder med advokatkontorer, banker og kapitalfonde. Han er også daglig leder og sparringspartner for de af vores medarbejdere, som er udstationerede på kontoret.

 

"Kontoret er en mulighed for at uddanne vores jurister og give dem et internationalt perspektiv på den rådgivning de yder og på vores forretning," fortæller Jakob, som selv var udstationeret på Londonkontoret som advokat fra 2009-2012.

 

Gennem vores mange år i London har vi opbygget tætte relationer til advokatkontorer og klienter, og vores medarbejderes internationale erfaring er en forudsætning for at kunne hjælpe vores klienter i deres internationale anliggender.

 

Årsberetning 2019

Artiklen er en del af vores årsberetning. I vores årsberetning giver vi dig et indblik i det forgangne år i Danmarks førende advokatvirksomhed. Du får blandt andet et indblik i nogle af vores mest markante sager, i vores medarbejderes dagligdag og bedrifter, i hvordan vi arbejder med viden og i vores arbejde med CSR, Verdensmål og børn, unge og uddannelse.

 

Læs årsberetningen