Nyhed

Konkurrencerådet: grønt lys til SEAS-NVE's opkøb af Ørsted-selskaber

Konkurrencerådet har den 24. juni 2020 truffet afgørelse om, at SEAS-NVE's opkøb af Ørsted-selskaber med de af SEAS-NVE afgivne tilsagn godkendes, da transaktionen ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt.

Elmåler - el - Ørsted - 3840x2160

Det blev den 18. september 2019 offentliggjort, at SEAS-NVE Holding A/S ("SEAS-NVE") havde indgået aftale med Ørsted A/S ("Ørsted") om opkøb af selskaberne Radius Forsyningsnet A/S ("Radius"), Ørsted City Light A/S ("Ørsted City Light") samt Ørsted Privatsalg El & Gas A/S og Ørsted Varmeservice A/S ("Ørsted B2C"). Opkøbet var dog betinget af de relevante myndigheders godkendelse, herunder konkurrencemyndighedernes.

Konkurrencerådet har den 24. juni 2020 truffet afgørelse om, at SEAS-NVE's opkøb af Ørsted-selskaberne med de af SEAS-NVE afgivne tilsagn godkendes, da transaktionen ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt. SEAS-NVE har afgivet tilsagn om at frasælge de overtagne privatkunder for gas og varmeservice. 

SEAS-NVE har dermed grønt lys til at gennemføre transaktionen. Dette ventes ifølge parternes respektive pressemeddelelser at ske den 31. august 2020. 

Kromann Reumert har bistået Ørsted i hele processen.

SEAS-NVE er en dansk, andelsejet energi- og fibernetkoncern. SEAS-NVE driver gennem Cerius A/S el-distributionsnettet på Nordvest-, Midt og Sydsjælland samt Lolland-Falster og øerne. Herudover har SEAS-NVE en række andre aktiviteter, som overlapper med Ørsted-selskabernes, blandt andet salg af el og gas til privatkunder, vedligehold og service af gadebelysning samt aktiviteter inden for varmeservice. 

Radius driver igennem Radius Elnet A/S nettet til distribution af el i Nordsjælland, dele af Midtsjælland og Hovedstadsområdet. Ørsted City Light er aktiv indenfor gadebelysning i en række kommuner på Sjælland. Ørsted B2C sælger el og gas til privatkunder i hele Danmark og er desuden aktiv inden for varmeservice, hvor de via en række underleverandører tilbyder ydelser inden for vedligehold og service af varmeinstallationer. 

 

Juridiske specialer

Kontakt

Morten Kofmann
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 35
Mob. +45 24 86 00 40
Sonny Gaarslev
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 62
Mob. +45 20 19 74 48
Thomas Andersen
Senior Associate, Economist (København)
Dir. +45 38 77 42 38
Mob. +45 24 86 00 98