Nyt speciale: Forretnings­hemmeligheder

Viden er blandt virksomheders mest værdifulde aktiver. Af den grund kræver de særlig beskyttelse. Over de senere år har vilkårene for beskyttelsen dog ændret sig ‒ og vi erfarer, at dansk erhvervsliv mærker presset. Derfor lancerer vi nu et dedikeret speciale om forretningshemmeligheder.

Kromann Reumert har valgt at fokusere på forretningshemmeligheder som et selvstændigt specialeområde. I spidsen står erfarne procesadvokater med stor ekspertise i retssager vedrørende kompleks teknologi og førende eksperter inden for erhvervsstrafferet og ansættelsesret.

 

"Vi har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel fra dansk erhvervsliv på særlige kompetencer vedrørende beskyttelse af forretningshemmeligheder. Vi kan nu præsentere et dedikeret speciale, der tilbyder rådgivning om alle aspekter ved forretningshemmeligheder - hvad enten det omhandler IP, erhvervsstrafferetlige eller ansættelsesretlige spørgsmål," siger Nicolaj Bording, partner i Kromann Reumert og ansvarlig for det nye speciale. 

Fokus på beskyttelse

I den moderne videnøkonomi opfattes og handles information og viden i stigende grad som et aktivt. Værdien af stjålne eller på anden måde ulovligt erhvervede forretningshemmeligheder kan derfor udgøre tab på enorme summer. 

 

Der er derfor  god grund til, at danske virksomheder fokuserer på beskyttelsen af deres forretningshemmeligheder, lyder det fra Nicolaj Bording:

 

"Mange danske virksomheder opererer internationalt, de konkurrerer på markeder med fokus på innovation og ny teknologi og så oplever de et forandret arbejdsmiljø, hvor medarbejdere kommer og går, og hvor løst tilknyttede samarbejdspartnere opnår dyb indsigt i virksomhedens forhold. Det er med til at skabe udvikling, men det er omvendt vilkår, der også øger risikoen for misbrug af forretningshemmeligheder." 

Specialiseret rådgivning

Med oprettelsen af de nye speciale samler Kromann Reumert kompetencer, der sikrer specialiseret rådgivning om alle aspekter ved forretningshemmeligheder. 
Det inkluderer blandt andet:

 

  • identifikation af forretningshemmeligheder, der bør beskyttes
  • interne undersøgelser vedrørende uretmæssig tilegnelse eller potentiel kriminel aktivitet
  • compliance- og interne undervisningsforløb
  • udarbejdelse af fortrolighedsaftaler
  • førelse af retssager. 

 

Læs mere om specialet.


Læs også publikationen "10 fokusområder for din virksomhed i 2020", hvor et af temaerne netop er forretningshemmeligheder.