Gik du glip af noget i juni?

Juni bød blandt andet på nyt fra Skattestyrelsen, lancering af specialet om forretningshemmeligheder og en ny podcast. Vi har samlet et udvalg af nyheder fra måneden, der gik, så du ikke går glip af noget.

Nyt speciale: Forretningshemmeligheder

Viden er blandt virksomheders mest værdifulde aktiver. Af den grund kræver de særlig beskyttelse. Over de senere år har vilkårene for beskyttelsen dog ændret sig ‒ og vi erfarer, at dansk erhvervsliv mærker presset. Derfor lancerer vi nu et dedikeret speciale om forretningshemmeligheder.


Læs mere om specialet

Kromann Reumert udgiver outsourcing compliance handbook til finansielle virksomheder

Kromann Reumerts compliance handbook til en række finansielle virksomheder er nu tilgængelig. Håndbogen er vores hjælp til de finansielle virksomheder, der står overfor at skulle blive compliant med den nye outsourcingbekendtgørelse for kreditinstitutter mv. 


Læs mere

Ny insight: P2B-forordningen – Nye krav til digitale platforme

Mulighederne for handel via online platforme har aldrig været større. Det har behovet for forbedrede rammevilkår for virksomheder, der bruger platformene som salgskanal, på tilsvarende vis heller ikke. I denne insight guider vi dig derfor igennem på den nye P2B-forordning, så din virksomhed er klædt godt på, når forordningen træder i kraft den 12. juli 2020. 


Læs mere

Digital sundhed

Wearables til selvmåling af alt fra blodtryk til søvnkvalitet. Virtuelle sygeplejersker. Adgang til hjemmediagnosticering via kunstig intelligens i en app. Robotkirurgi. Telepsykiatri og organer som bioprintes i 3D. Inden for den digitale sundhed er mulighederne mange og anvendelsesperspektiverne brede ‒ men selvom den digitale transformation rummer et stort sundhedsmæssigt potentiale, så er der også juridiske og etiske udfordringer ved digital sundhed. I denne artikel kigger vi nærmere på de mest væsentlige.


Læs artiklen

Færøerne får ny retsplejelov

Den gældende færøske retsplejelov blev vedtaget i 1988 og er stort set ikke ændret siden, men den 16. juni 2020 vedtog et flertal i Folketinget en (tiltrængt) revision, der træder i kraft den 1. januar 2021. Vi giver her et overblik over nogle af ændringerne, der blandt andet medfører en strømlining, der bidrager til bedre sammenhæng mellem den færøske og danske retspleje.


Læs nyheden

Ny podcast: Udbudsnyt

"Udbudsnyt" er en tilbagevendende podcastserie fra Kromann Reumert. . I denne omgang opdaterer vi dig på coronapandemiens betydning for offentlige indkøb samt de seneste kendelser fra Klagenævnet for Udbud.


Lyt til podcasten

Moms på fast ejendom – nyt styresignal fra Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har for nylig offentliggjort et styresignal som følge af EU-Domstolens afgørelse i den såkaldte KPC-sag. I styresignalet anerkender Skattestyrelsen, at KPC-dommen underkender Skattestyrelsens hidtidige praksis. I denne nyhed kan du læse mere om styresignalet og dets betydning.


Læs mere om det nye styresignal

Politisk aftale om udfasning af hjælpepakker og lancering af nye stimuli- og eksportinitiativer

Et flertal i Folketinget offentliggjorde den 15. juni 2020 en politisk aftale om at udfase hjælpepakker og lancere en række stimuli- og eksportinitiativer. Vi giver dig overblik over den nye aftale i denne nyhed.


Læs mere om aftalen