Nyhed

Ledelse handler om at holde af, lytte efter og tage ansvar

"EXPECT – leadership for the future" er vores skræddersyede lederudviklingsprogram for erfarne advokater med lederansvar. 14 advokater har netop gennemført det ambitiøse udviklingsprogram og går nu til den daglige ledelse med ny inspiration, motivation og selvindsigt.

Ledelse er et helt centralt fokusområde for Kromann Reumert. Og netop for at udvikle og styrke lederskabet blandt vores advokater har vi udviklet et syv måneder langt lederudviklingsprogram.

"Formålet med programmet er at styrke ledernes lederkompetencer med særligt fokus på emotionel intelligens og relationer," fortæller People & Development Consultant Brian Voigt. Sammen med kollegaer i People & Development og ledelsen i Kromann Reumert står han bag udviklingen af programmet. 

Programmet bygger på 'best practices' inden for leder- og talentudvikling, inkluderer nyskabende elementer fra adfærdspsykologien og tager udgangspunkt i reelle cases fra ledernes egen verden.

Retning og følgeskab

"Som betroede rådgivere lever vi af at levere værdiskabende rådgivning og løsninger til vores klienter. En forudsætning for dette er, at vores ledere kan sætte retning og skabe følgeskab blandt vores medarbejdere," siger Brian Voigt og uddyber:

"Vores ledere skal have indsigt i, hvad der motiverer den enkelte, være gode til at stille spørgsmål og skabe størst mulig indsigt, udvikling og handlefrihed for den enkelte medarbejder. Motivation og arbejdsglæde går nemlig hånd i hånd med god ledelse. Derfor er det afgørende, at vores ledere  besidder en stor selvforståelse og selvkontrol samt udviser en høj grad af respekt og empati. Og det skal trænes. God ledelse handler i bund og grund om evnen til at holde af, lytte efter og tage ansvar."

En dygtig leder får det bedste frem i andre

Marie HolstDaiga Grunte-Sonne og Jacob Ølgaard har gennemført lederudviklingsprogrammet. 

De er ikke i tvivl; EXPECT – leadership for the future har givet dem essentielle ledelsesmæssige redskaber, indsigt og motivation.

"En dygtig leder er efter min mening en, der kan få det bedste frem i andre, og en, der kan styrke et team bedst muligt. En dygtig leder har også stor selvindsigt og er villig til at arbejde både med andres og sin egen personlige udvikling," siger Daiga Grunte-Sonne.

Jacob Ølgaard er enig: 

"En dygtig leder interesserer sig for og tager ansvar for medarbejdernes udvikling – både fagligt og personligt. Hvis du vil være en dygtig leder, kræver det, at du prioriterer og sætter tid af til ledelse – og er synlig over for de medarbejdere, du har ansvaret for."

For Marie Holst er en god leder autentisk, empatisk, engageret og motiverende.

"Og så skal en dygtig leder være i stand til virkelig at se den enkelte person og være villig til at lade vedkommende "shine", også selv om det betyder, at lederen selv kommer udenfor rampelyset," siger Marie Holst. 

Vil du vide mere? 

Læs mere om EXPECT – leadership for the future