Nyhed

Ny statslig standard­kontrakt for IT-driftsydelser offentlig­gjort

Den længe ventede standard-IT-driftskontrakt (K04) blev offentliggjort den 25. august 2020. K04 skriver sig ind i rækken af offentlige standardkontrakter, der ellers tidligere alene har fokuseret på systemanskaffelserne.

Digital signatur - undersrift - tegnebræt - 3840x2160

"Standardkontrakt for levering af drift og øvrige løbende ydelser til IT-systemer (K04)" er den nye statslige standardkontrakt for indkøb af IT-driftsydelser. Som standardkontrakt dækker K04 et katalog over en lang række af typiske driftsydelser (infrastrukturdrift, applikationsdrift, netværk mv.), der skal tilpasses den konkrete situation.

Som ved de foregående "K-kontrakter" er kontrakten bygget op af en relativt generisk hovedkontrakt, der dækker de væsentligste juridiske vilkår, samt en lang række bilag, hvor ydelser, servicemål, priser mv. beskrives. Det er særligt i bilagene, at kontrakten tilpasses kundens behov. 

Fokus på det offentlige

K04 er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen og Kammeradvokaten med fokus på det offentlige som indkøber, og kontrakten tager også udgangspunkt i et indkøb under udbudsreglerne. Kontrakten har været gennem en høringsproces, hvor blandt andre Danske IT-advokater og andre interessenter kunne komme med input til kontrakten, men høringsprocessen er ikke mundet ud i, at K04 kan betragtes som et "agreed document" eller en de facto-standard på området.

På det private marked foreligger der allerede indarbejdede og anerkendte dokumentationssæt på både dansk og engelsk udarbejdet af de advokatkontorer, som håndterer flest IT-outsourcing- og driftskontrakter, samt Driftsaftale 2017 (udarbejdet i varianter i fællesskab mellem leverandørsiden (ITB) og kundesiden (Dansk IT)). Det er derfor vores forventning, at K04 hovedsagligt vil blive brugt af offentlige kunder. Brugen på det private marked, hvor forhandlingsrummet er større til at sikre markedskonforme vilkår og udnytte faldende markedspriser, og hvor de fleste større IT-outsourcing- og driftskontrakter indgås på engelsk, må forventes at være begrænset.

Læs mere om K04 og hent kontrakten.

Juridiske specialer

Kontakt

Søren Skibsted
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 83
Mob. +45 24 86 00 19
Jette Hessellund Lauridsen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 57
Mob. +45 24 86 00 49
Christel Teglers
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 93
Mob. +45 61 61 30 34