Nyhed

Gik du glip af noget i november?

Tag hul på årets sidste måned med et kort overblik over novembers interessante nyheder.

Har din virksomhed styr på det psykiske arbejdsmiljø?

Arbejdstilsynet har med en ny bekendtgørelse sat øget fokus på de regler, der gælder for arbejdsgivere for at sikre et sikkert og sundt psykisk arbejdsmiljø for deres medarbejdere. I denne nyhed giver vi dig overblik over disse regler og forpligtelser. Læs også eksempler på nogle af de emner, der nævnes i bekendtgørelsen, og som er særligt relevante for mange virksomheder ‒ blandt andet i forhold til krænkende handlinger såsom mobning og seksuel chikane.

Læs nyheden.

Trafikselskaber fik et ordentligt gok i nødden for efterfølgende ændringer

FynBus, Sydtrafik og Midttrafik blev for nylig pålagt en økonomisk sanktion på syv millioner kroner for at frafalde et mindstekrav efter kontraktindgåelse. Det er anden gang, trafikselskaberne sanktioneres for samme overtrædelse af udbudsreglerne. Læs med, og find ud af, hvorfor sanktionen nu er steget.

Læs nyheden.

Lovforslag vil forlænge muligheden for elektroniske generalforsamlinger til 2021

Erhvervsministeren har fremsat forslag om ændring af selskabsloven, hvilket blandt andet vil forlænge den bemyndigelse, der blev givet tidligere i år til at fravige bestemmelser i selskabers vedtægter om, at generalforsamlinger skal afholdes ved fysisk fremmøde. Der lægges dermed op til, at selskabers generalforsamlinger forsat kan afholdes elektronisk i 2021.

Læs nyheden.

Ny lov på vej om adgang til dawn raid i dual-use- og EU-sanktionssager

Erhvervsministeren har fremsat forslag til en ny lov, som skal give Erhvervsstyrelsen adgang til kontrolbesøg – såkaldte dawn raids – i sager om overholdelse af dual-use-regler og EU-sanktioner mod tredjelande. Lovforslaget er – i hvert fald på papiret – udtryk for en markant skærpelse af den administrative håndhævelse på området og indebærer, at eksport- og transportvirksomheder bør overveje, hvorvidt de har den fornødne governance på plads i forhold til kontrollen. I denne nyhed kan du læse mere om lovforslaget, der er sat til at træde i kraft allerede den 1. januar 2021.

Læs nyheden.

Lovforslag med nyt omfattende FDI-regime fremsat i Storbritannien

Den 11. november fremsatte den britiske regering et forslag til en National Security and Investment Bill, som skal indføre et helt nyt og meget omfattende FDI-screeningsregime. Loven omfatter alle investeringer, som udløser visse "trigger events", men fastlægger en obligatorisk anmeldelsespligt i bestemte sektorer i Storbritannien. Hvis lovforslaget vedtages, vil loven have tilbagevirkende kraft og principielt omfatte alle investeringer gennemført fra tidspunktet for lovforslagets fremsættelse.

Læs nyheden.

Det offentliges mulighed for at forudbetale leverandører er blevet forlænget

I marts 2020 fik kommuner og regioner mulighed for at forudbetale leverandører og undlade at påtale en leverandørs misligholdelse, hvis misligholdelsen skyldes COVID-19. Reglerne er en del af regeringens understøttende initiativer for virksomheder, og de er nu blevet forlænget frem til den 1. marts 2021.

Læs nyheden.

EU-Domstolen: TV2 skal betale ulovlighedsrenter for statsstøtte

EU-Domstolen har fastslået, at TV2 skal betale ulovlighedsrenter for den statsstøtte, TV2 modtog som rekapitaliseringsstøtte i kølvandet på en statsstøtteafgørelse fra Europa-Kommissionen i 2004. Statsstøtten var forenelig, men var ikke blevet anmeldt og godkendt som påkrævet, inden den blev ydet. Med besvarelsen slår EU-Domstolen fast, at støtte ydet til varetagelse af tjenesteydelser af almen økonomisk interesse, herunder public service, ikke udgør en undtagelse til reglen om betaling af ulovlighedsrenter.

Læs nyheden.

Hvad sker der med EU-varemærker- og designs, når Brexit bliver en realitet?

Når overgangsperioden, som er fastsat i udtrædelsesaftalen mellem EU og Storbritannien, forventeligt udløber den 31. december 2020, vil EU-regler på varemærke- og designområdet ikke længere gælde i Storbritannien. Det betyder, at der indtræder en række ændringer for EU-varemærker og -designs, som rettighedshavere skal være opmærksomme på.

Læs nyheden.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92