Nyhed

Nye senior­advokater og directors

13 advokater har netop fået nye titler – og mere ansvar. Som senioradvokater og directors skal de være med til at tegne konturen af fremtidens Kromann Reumert.

I februar har vi udnævnt ni nye senioradvokater og fire nye directors. Med den nye titel følger også nye udfordringer og større ledelsesansvar. På den måde er de også med til at sætte deres præg på udviklingen af kommende generationer af erhvervsadvokater fra Kromann Reumert.  

"Hos os bygger vores forretningsmæssige succes på et højt videns-og kompetenceniveau. Derfor arbejder vi målrettet på at skabe optimale vækstbetingelser for faglig og personlig udvikling. Det gør vi gennem vores karriereudviklingsprogram, der sikrer vores medarbejdere løbende og skræddersyet udvikling og mulighed for at realisere deres karrieredrømme på forskellige karrieretrin," fortæller Birgitte Brix Bendtsen, Head of People & Development.

Amalie Paugan betoner netop udviklings- og klientperspektivet i sin nye rolle som director:

"For mig er det overordnede formål med mit virke som leder og som director egentlig meget enkelt: Jeg ønsker at hjælpe. Hjælpe mine medarbejdere til at vokse og udvikle sig, hjælpe vores klienter til at nå det bedst mulige resultat og hjælpe Kromann Reumert til at nå vores målsætninger," siger den nyslåede director og uddyber:

"Hvis man skal kunne hjælpe andre, kræver det, at man begynder med at blive klog på sig selv. Det kræver selvindsigt og modet til at vise egne svagheder og dele ud af egne fejltagelser og tage imod den læring, man opnår om sig selv gennem feedback fra andre. Derefter kan man kaste sig ud i at forsøge at blive klog på andre  medarbejdere, kolleger, klienter (og modparter for den sags skyld) – og finde ud af, hvordan man bedst hjælper dem til at nå deres mål. Det kan virke banalt, men hvis man forstår sig selv og sine egne evner og svagheder, og man forstår andre og deres behov, så er det så meget lettere at nå de gode løsninger. Sammen.

Vores nye senioradvokater

Carl Emil Alexander Frost, Thomas Wernblad Hansen, Tugba Karacan, Tobias Stilling, Peter Barslev, Mette Hansen Hølledig, Sonny Gaarslev, Mads U. Østergaard og Camilla Søborg.

Vores nye directors

Thejs Tofting, Frederik Jacob Estrup, Amalie Paugan og Katherine Hensby.

Forvent lidt mere med EXPECT

Kromann Reumerts medarbejderudviklingsprogram, EXPECT, understøtter en struktureret tilgang til vores medarbejderes personlige og faglige udvikling. Forskellige karrieretrin er blandt mange andre tiltag blevet lanceret som en del af EXPECT-programmet. I takt med at man for hvert karrieretrin får mere ansvar, følger også målrettede udviklingsaktiviteter til at understøtte de øgede forventninger med særlig fokus på transitionsperioden fra ét karrieretrin til det næste. 

Læs mere om EXPECT. 

Læs mere om en fremtid hos os på vores karriereside.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92