Blockchain

Blockchain og andre distributed ledger-teknologier har vist sig at kunne bidrage til at løse en lang række problemstillinger, der kan skabe værdi, uanset om man er en veletableret virksomhed eller en iværksættervirksomhed. Og ikke kun inden for fintech.

Blockchain giver en række nye forretningsmuligheder, som det er relevant at forholde sig til for både etablerede og nystartede virksomheder. Teknologien kan eksempelvis bruges til at kunne dokumentere et produkts oprindelse, f.eks. for fødevarer eller ejerbeviser, eller hvor en proces har mange interessenter men ingen ejer, f.eks. et flys ankomst og klargøring til afgang i en lufthavn.

Der bør dog også vurderes, om det samlet set er hensigtsmæssigt at anvende Blockchainteknologi i den givne situation. Det er bl.a. her, at Kromann Reumert kan give en værdifuld rådgivning. Det omfatter selvsagt de juridiske vinkler, som f.eks. aftaleindgåelse, konkurrenceret og persondataregulering, men også en sparring om teknik, forretningspotentiale og omkostninger ved en sådan løsning.

Kromann Reumert har i en meget stor techgruppe, som er højt specialiseret inden for teknologi. Det har derfor også været naturligt for os at sætte os grundigt ind i de muligheder og udfordringer, som denne teknologi giver. Vi har interne kompetencer, som forstår sig indgående på de tekniske og juridiske aspekter ved Blockchain og kryptovalutaer, bl.a. ved jurister i vores Blockchain-team, som også har en teknisk baggrund.

Vores kompetencer omfatter bl.a.

 

  • Rådgivning vedrørende brug af Blockchainteknologi
  • Teknisk og juridisk erfaring med Smart Contracts
  • Implementering af juridiske aftaler i Smart Contracts og omvendt
  • Juridisk og praktisk sikring mellem Blockchainløsninger og den analoge verden
  • Finansiering i kombination med Blockchain, herunder ICOs