Webinar: Reglerne om whistleblower­ordninger og det praktiske om løsningerne

Lyt med, når partner Tina Brøgger Sørensen og Peter Dagø fra Got Ethics A/S klæder både offentlige og private juridiske enheder på til den nu nært forestående implementering af EU’s whistleblowerdirektiv.

Regeringen har besluttet, at whistleblowerordningerne i den offentlige sektors juridiske enheder skal være implementerede allerede den 1. november 2020. 


På dette webinar hjælper Tina Brøgger Sørensen både offentlige og private juridiske enheder godt i gang med implementeringen ved at stille skarpt på de gældende regler, EU's whistleblowerdirektiv, praksis på området og på de udfordringer, enhederne skal være forberedt på at håndtere i fremtiden. Derudover ser hun nærmere på direktivets forbud mod enhver form for repressalier mod indberetteren. 

 

Peter Dagø, CEO fra Got Ethics, er blandt Europas mest erfarne i whistleblowing. I mere end i år har han arbejdet med whistleblowerløsninger til blandt andet WADA, EU, offentlige institutioner, internationale og danske virksomheder. 

 

Denne erfaring tager han afsæt i, når han på webinaret forklarer, hvordan EU’s whistleblowerdirektiv i praksis kan indføres i organisationer med fokus på Got Ethics' whistleblowerløsning. I den forbindelse uddyber han også, hvordan man sikrer, at man overholder direktivets krav til IT-understøttelse, og kommer med eksempler på, hvordan man kan kommunikere sit whistleblowerprogram.

 

Vores rådgivning

Hos Kromann Reumert har vi mange års erfaring med at rådgive om etableringen af whistleblowerordninger og generel persondataret. Vi administrerer også whistleblowerordninger på vegne af en lang række klienter. I den forbindelse samarbejder vi med danske Got Ethics A/S, der er en af de førende virksomheder i verden inden for levering af whistleblowerløsninger. 

 

Vi bistår både nationale og internationale virksomheder – såvel store som små og i forskellige brancher – og offentlige myndigheder i forbindelse med etableringen og administrationen af whistleblowerordninger samt udarbejdelsen af diverse dokumenter. Derudover har vi bistået i en lang række interne undersøgelser foranlediget af en whistleblowing.

 

Hvis din virksomhed eller I som offentlig myndighed er forpligtet til at etablere en whistleblowerordning eller frivilligt ønsker at få etableret én, er I velkomne til at kontakte partner Tina Brøgger Sørensen eller director Daiga Grunte-Sonne, der kan hjælpe med at skræddersy en løsning, der passer til jer.

Læs også nyheden "Nu fremrykkes dead­linen for implemen­tering af whistle­blower­ordninger", hvor du får et hurtigt overblik over de relevante deadlines, der gælder for både private og offentlige juridiske enheder.