Nyhed

Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google

Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google for manglende sletning af søgeresultater. Bøden er en af de største, der er udstedt af EU-landenes tilsynsmyndigheder, siden GDPR fandt anvendelse den 25. maj 2018.

Google søgning - tastatur - knap - keyboard - tastatur - søgning - 3840x2160

Den svenske tilsynsmyndighed havde i 2017 i forbindelse med et tilsyn med, hvordan Google håndterede anmodninger om sletning fra de registrerede, påbudt Google at fjerne en række resultater fra Googles søgemaskine, hvor resultaterne enten var forkerte, irrelevante eller overflødige. 

I 2018 gennemførte tilsynsmyndigheden et nyt tilsyn, idet tilsynsmyndigheden havde opfattelsen af, at Google fortsat fremviste resultater, der burde være slettet fra søgemaskinen. 

Tilsynsmyndigheden fandt det kritisabelt, at Google ikke havde fjernet to søgeresultater fra søgemaskinen i overensstemmelse med tilsynsmyndighedens tidligere påbud, eller at sletning af søgeresultatet ikke var sket tilstrækkeligt hurtigt. Herudover orienterede Google de websideejere, hvis resultater ikke længere ville være synlige.

På baggrund af ovenstående valgte tilsynsmyndigheden at udstede en bøde til Google på 52 millioner kroner. Bøden er en af de største, der er udstedt af EU-landenes tilsynsmyndigheder, siden GDPR fandt anvendelse den 25. maj 2018. 

Juridiske specialer

Kontakt

Kristian Storgaard
Partner (Aarhus)
Dir. +45 38 77 44 70
Mob. +45 20 19 74 10