Nyhed

Skærpede restriktioner i Danmark grundet coronavirus / COVID-19

Verdenssundhedsorganisationen WHO har erklæret COVID-19 for en global pandemi, og de forskellige lande træffer nu vidtrækkende foranstaltninger for at inddæmme virusspredningen.

Coronavirus - celler - infektion - 3840x2160

Den danske regering har netop besluttet at lukke de danske grænser foreløbig frem til 13. april 2020 for at inddæmme og begrænse smitterisikoen. Det betyder, at al indrejse i landet ikke er muligt medmindre man har en anerkendelsesværdig grund til at opholde sig i Danmark. Regeringen fraråder endvidere alle ikke-nødvendige rejser til udlandet i samme periode.

Regeringen har også lukket skoler, daginstitutioner, uddannelsesinstitutioner og sendt alle offentligt ansatte, der ikke bestrider samfundskritiske funktioner, hjem. Samtidig opfordrer regeringen det danske erhvervsliv til på tilsvarende vis at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

Hos Kromann Reumert blev vores COVID-19 beredskabsgruppe aktiveret for to uger siden. Medlemmerne taler sammen med stor hyppighed for at følge situationen tæt og beslutte, hvilke foranstaltninger der skal træffes i Kromann Reumert, og hvilke retningslinjer vi vil bede vores medarbejdere og klienter følge. 

Vi tager vores samfundsansvar alvorligt og følger naturligvis regeringens opfordringer. Det betyder aktuelt, at vi har iværksat vores beredskabsplan, som indebærer at vi er i fuld drift og servicerer vores klienter og samarbejdspartnere som vanligt samtidig med at ca. 80-90 % af vores medarbejdere arbejder hjemmefra. Alle klientmøder, der kan afholdes som telefonmøder, bliver afholdt som sådanne. Vi har samtidig sikret at alle vores lokationer er fuldt operationelle og kan servicere fysiske møder med vores klienter, hvor dette er nødvendigt. 

Vi  har løbende bedt vores medarbejdere om at følge alle nødvendige og passende forholdsregler i tråd med myndighedernes anbefalinger og i tråd vores interne forholdsregler og beredskabsplan, som vi løbende opdaterer. Formålet er at beskytte vores medarbejdere og deres familier og at understøtte bestræbelserne på at inddæmme virusset. Samtidig er det vores ansvar over for samfundet og over for vores klienter at sikre, at kritiske erhvervsmæssige aktiviteter holdes i gang, og at vores juridiske rådgivningsfunktion opretholdes. 

COVID-19 task force

Vi har etableret en COVID-19 task force, der løbende informerer om juridiske forhold inden for forskellige juridiske områder, som danske virksomheder måtte møde i forbindelse med COVID-19-situationen. Læs mere om vores COVID-19 task force: 

På dansk: Kromann Reumert COVID-19 task force.

Vi er fortsat fuldt tilgængelige for vores klienter og samarbejdspartnere, og vi er ikke længere væk end et telefonopkald, en e-mail eller et Skype-møde.

Tak for din forståelse.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92