Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster

Som et led i at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19 i Danmark opfordrer myndighederne restauranter og caféer til at tilbyde gæster at registrere deres kontaktoplysninger.
Ifølge databeskyttelsesforordningen kan registreringen af kontaktoplysninger ske ved indhentelse af et frivilligt samtykke fra gæsten, efter forinden at have orienteret om blandt andet hvilke personoplysninger restauranten og caféen registrerer, hvad de anvendes til, hvordan de opbevares, og hvor længe kontaktoplysningerne opbevares.

Skabelon: Nem og enkel indhentning af samtykke

Kromann Reumert har udarbejdet en informerende skabelon, som restauranter og caféer kan tage afsæt i ved indhentelse af det frivillige samtykke fra gæsterne. På den måde kan restauranter og caféer sikre sig, at de overholder de persondataretlige krav ved registreringen.

"Vi ønsker at hjælpe restauranter og caféer med opfølgning på registreringen af restaurantgæsters personoplysninger. Vi ønsker også at vise, at det ikke behøver at være så vanskeligt at overholde de persondataretlige krav ved registreringerne, som mange måske har en opfattelse af. Databeskyttelsesforordningen må ikke stå i vejen for, at restauranterne kan medvirke til at begrænse spredningen af COVID-19," siger Tina Brøgger Sørensen, der er specialist inden for persondata og compliance.

Download skabelon

 

Videndeling: COVID-19 Task force

Myndigheder, virksomheder og private følger på daglig basis udviklingen af corona / COVID-19 i Danmark og i resten af verden. Juridisk afføder COVID-19 en række problemstillinger, som de fleste virksomheder bør tænke ind i den daglige drift.  

Vi har oprettet en særlig task force, der inden for forskellige juridiske specialer løbende informerer om de problemstillinger, du og din virksomhed måtte møde i forbindelse med COVID-19-situationen. 
 

Læs mere om vores COVID-19 Task force