Nyhed

Dansk kvantestartup sikrer rekordstor seed-investering på 31 mio. kr.

Sparrow Quantum, en visionær dansk startup inden for kvanteteknologi, har netop nået en milepæl ved at rejse en rekordstor seed-investering på 31 mio. kr.

Microchip på blå baggrund

Virksomheden specialiserer sig i optiske kvanteteknologier og er klar til at revolutionere feltet inden for quantumcomputing og kvantekommunikation med deres første produkt, en chipbaseret enkelt-foton-kilde.

Investeringen er ifølge Sparrow Quantum selv den største seed-investering til dato i et dansk kvanteteknologifirma. Investorerne bag inkluderer venture-kapitalfondene 2xN og LIFTT samt Det Europæiske Innovationsråd (EIC).

Sparrow Quantum stræber mod at blive markedsledende inden for optiske kvanteteknologier, og vil med denne investering accelerere udviklingen af næste generations lysstofkomponenter og mulighederne inden for kommerciel kvanteteknologi.

Vi bistod Sparrow Quantum i alle juridiske aspekter af investeringen, blandt andet med udarbejdelse af investeringsdokumenter, forhandling med investorer samt gennemførsel af investeringen.

Læs mere om investeringen her.

Om Sparrow Quantum

Sparrow Quantum blev stiftet i 2016 af professor i kvantefysik og teknologi Peter Lodahl. De er en dansk virksomhed med speciale i kvanteteknologi, og de er bredt anerkendt som en af de ledende virksomheder inden for enkelt-foton-kilder.

Sparrow Quantum teknologien giver forskere og udviklere af kvanteteknologi-systemer adgang til essentielle byggeklodser til opskalering af avancerede kvantetekniske applikationer til informations- og kommunikationsprocesser. 

Vi skulle til at indgå en investeringsaftale med flere investorer, og det var afgørende, at vi havde fuldstændig kontrol over processen og alle aspekter af aftalen. Dét fik vi hjælp til af Kromann Reumert, hvor jeg oplevede stor professionalisme og grundighed.

Jeg er overbevist om, at enhver virksomhed, der står overfor en større investeringsrunde, vil være meget glade for at involvere Kromann Reumert."
- Kurt Stokbro, CEO hos Sparrow Quantum 

 

Juridiske specialer

Kontakt

Amalie Paludan
Senior Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 42 59
Mob. +45 20 19 74 04
Torben Waage
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 60
Mob. +45 40 61 08 86
Emil Carstensen
Associate, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 32 60
Mob. +45 24 96 85 06