Nyhed

De Danske Bilimportører vinder principiel sag i Vestre Landsret

Brancheorganisationen De Danske Bilimportører har vundet en sag om dokumentationskrav i vestre Landsret. Sagen er af lille økonomisk værdi, men af stor kommerciel og principiel værdi for organisationen. Vi førte sagen for De Danske Bilimportører.

Sagsomtale Case highlight -De Danske Bilimportører 1920x1080

Sagen, som blev behandlet som en ankesag, handlede om, hvilket dokumentationskrav man kan stille til en bilejer, hvis denne vil have udbedret en skade under garantien, herunder særligt, hvad der gælder, hvis bilen løbende er blevet serviceret på et såkaldt uautoriseret værksted.

Dommen slår fast, at dokumentationskravet er strengere, når service- og vedligeholdelsesarbejdet er udført på et uautoriseret værksted, hvorfor et stempel i en servicebog i sig selv ikke er tilstrækkeligt. Derudover var der rejst nogle principielle indsigelser mod garantivilkårenes overensstemmelse med konkurrenceretten og markedsføringsretten. De blev alle afvist.

Sagen er et eksempel på en sag med en lille økonomisk værdi (ca. 35.000 kroner), men med stor kommerciel og principiel værdi for brancheorganisationen. Vi førte sagen for De Danske Bilimportører.

Læs mere: De Danske Bilimportører vinder ankesag vedr. garantiarbejde – de hidtil gældende regler på markedet stadfæstes (bilimp.dk) og Bilimportør vinder afgørende slag i ”Kia-sagen” (motormagasinet.dk)

Juridiske specialer

Kontakt

Frank Bøggild
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 95
Mob. +45 24 86 00 11
Linnea Clara Klingberg-Jensen
Director, Advokat (København)
Dir. +45 38 77 46 17
Mob. +45 51 38 17 24