Nyhed

Finanstilsynets erfaringer med udsættelse af offentliggørelse af intern viden

Finanstilsynet udsendte den 19. december 2016 et nyhedsbrev om tilsynets erfaringer med udstederes indberetninger om udsættelse af offentliggørelse af intern viden. Siden den 3. juli 2016, hvor markedsmisbrugsforordningen (MAR) har været i kraft, har Finanstilsynet modtaget 37 underretninger om udsættelse af offentliggørelse af intern viden. Finanstilsynet giver eksempler på i hvilke tilfælde, Finanstilsynet har indhentet udsættelsesmemo fra udsteder, og oplyser om to konkrete sager, hvor Tilsynet ikke fandt, at oplysningerne udgjorde intern viden. Som følge af sine erfaringer med udstedernes indberetninger har Finanstilsynet offentliggjort et nyt skema, der skal anvendes ved underretning om udsættelse.

Se Finanstilsynets nyhedsbrev af 19. december 2016.

Hvornår indhenter Finanstilsynet udsættelsesmemo m.v.?

Siden den 3. juli 2016 har Finanstilsynet modtaget 37 underretninger fra udstedere om, at offentliggørelsen af intern viden har været udsat. I otte tilfælde har Finanstilsynet bedt udsteder indsende sit udsættelsesmemo, enten fordi det har været uklart for Tilsynet, hvorfor udsteder havde udsat offentliggørelsen, eller med henblik på at vurdere om betingelserne for udsættelse var opfyldt. Det har Finanstilsynet bl.a. gjort, hvor udsteder ikke klart havde angivet hvilke oplysninger i en selskabsmeddelelse, udsteder havde udsat offentliggørelsen af. Ved offentliggørelse af hel- og delårsrapporter samt oplysninger om op- eller nedjusteringer har Finanstilsynet også indhentet udsættelsesmemoer med henblik på at vurdere, om betingelserne for udsættelse var opfyldt. Kun to af tilfældene har ført til oprettelse af sager om overtrædelse af udsteders oplysningsforpligtelser.

"Ikke intern viden"

Finanstilsynets nyhedsbrev gengiver to konkrete sager, hvor udstedere havde udsat offentliggørelsen af oplysninger, som efter Finanstilsynets opfattelse ikke udgjorde intern viden. En sag vedrørte oplysninger om, at udsteder havde konverteret gæld, som allerede var nedskrevet. Her fandt Finanstilsynet, at oplysningerne ikke mærkbart ville kunne påvirke kursen på udsteders aktier, hvorfor der ikke forelå intern viden. I den anden sag var der tale om, at udsteder havde opjusteret sine forventninger til EBIT-margin. Udsteder havde tidligere offentliggjort, at man forventede en EBIT-margin på over 11 %. EBIT-margin viste sig at være på omkring 12 %. Det var Finanstilsynets vurdering, at der ikke var tale om oplysninger, der ikke tidligere var offentliggjort, fordi den faktiske EBIT-margin lå inden for den tidligere offentliggjorte forventede EBIT-margin og dermed ikke udgjorde nye oplysninger. 

Udstedere anbefales at være varsomme med hensyn til at udsætte offentliggørelse af ændrede resultatforventninger. Intern viden herom vil som altovervejende hovedregel ikke kunne udsættes, da en udsættelse vil vildlede markedet. Dette er fortsat et område, som giver anledning til usikkerhed for mange udstedere, og vi vil i et kommende nyhedsbrev søge at klargøre vores opfattelse af, hvordan udsættelsesreglerne skal forstås.

Nyt skema for underretning om udsættelse

Når udsteder offentliggør intern viden efter en udsættelse, skal udsteder underrette Finanstilsynet herom. I nogle tilfælde har Finanstilsynet oplevet, at udstedere ikke har angivet hvilke konkrete oplysninger i selskabsmeddelelsen, man har udsat offentliggørelsen af. For at undgå den situation har Finanstilsynet udarbejdet et nyt skema, der skal anvendes ved underretning af Tilsynet om udsat offentliggørelse af intern viden. Det fremgår af det nye skema, at udsteder skal angive, hvilken del af indholdet af selskabsmeddelelsen, der udgjorde intern viden, som har været udsat.

Udsættelsesadgangen er med markedsmisbrugsforordningen blevet højaktuel, og det hilses velkomment, at Finanstilsynet deler ud af sine praktiske erfaringer. 

Juridiske specialer

Kontakt

Marianne Granhøj
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 80
Mob. +45 24 27 48 20
Christian Lundgren
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 30
Mob. +45 40 74 37 75
Christina Bruun Geertsen
Managing Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 26
Mob. +45 20 10 63 69