Nyhed

K04 sendt i høring

Den 1. maj 2018 sendte Digitaliseringsstyrelsen en ny standardkontrakt for levering af driftsydelser i høring.

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet Standardkontrakt for levering af drift og øvrige løbende ydelser til IT-systemer (K04), der blev sendt i høring den 1. maj 2018. Da udarbejdelsen af høringsudkastet primært har været drevet af den offentlige kundeside, er et af hovedformålene med høringen at indhente input fra andre kunder, leverandører og interessenter. Dette for at gøre K04 til om ikke et agreed document, så i hvert fald en mere velafbalanceret kontrakt end høringsudkastet.

Det er meget tvivlsomt, om K04 vil blive en de facto-standard på samme måde, som f.eks. K18 og K02 formåede at blive det. Det skyldes dels, at de advokatkontorer, som håndterer flest outsourcing- og driftkontrakter, har egne indarbejdede og anerkendte dokumentationssæt, dels at Driftsaftale 2017, som med varianter udarbejdet af henholdsvis leverandørsiden (ITB) og kundesiden (Dansk IT) betragtes som et agreed document, blev offentliggjort for over et år siden. 

Udkastet til K04 følger samme struktur som de øvrige K-kontrakter, og udkastet er således udarbejdet efter en struktur med en relativt generisk hovedaftale og en række bilag, hvor de konkrete ydelser, priser og transition mv. er beskrevet.

K04 er som udgangspunkt en statslig kontrakt og er udarbejdet med henblik på myndigheders udbudspligtige køb af driftsydelser. Derfor er bilagene udformet med kravnummerering, vejledning til tilbudsgivere og en kravmatrice, der gør kontrakten anvendelig til udbudsprocesser, mens det for private kunder kræver tilpasning.

Fristen for afgivelse af høringssvar er den 1. juni 2018.

Juridiske specialer

Kontakt

Thomas Wernblad Hansen
Director, advokat (København)
Dir. +45 38 77 44 19
Mob. +45 61 20 35 22