Nyhed

Vi ses til Folkemødet 2022

Mød os på Bornholm, når Folkemødet løber af stablen. Fredag d. 17. juni 2022 er vi værter for to meget aktuelle debatter: Bestyrelsens ansvar ved internationale kriser og nationale politiske skandalesager.

Folkemøde Bornholm 2022

Er det bestyrelsens ansvar at drive udenrigspolitik?

Ruslands invasion af Ukraine førte til en lang række sanktioner mod russiske oligarker og virksomheder. Herudover lukkede danske virksomheder midlertidigt deres operationer i Rusland, andre trak sig helt ud af landet, mens andre virksomheder blev på det russiske marked med offentlig kritik til følge.

Belært af erfaringerne foranlediget af Ruslands krigsførelse mod Ukraine vil vi blandt andet debattere bestyrelsens forretningsmæssige, etiske og juridiske ansvar i sådanne situationer: skal bestyrelsen drive udenrigspolitik, værne om medarbejderne eller holde fokus på at skabe værdi for aktionærerne?

I panelet er Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, videdirektør Claus Wiinblad fra ATP, professionelt bestyrelsesmedlem Jeanette Fangel Løgstrup og tidligere politiker og nuværende direktør i LB & Company Lars Barfoed. Partner i Kromann Reumert Christian Lundgren er moderator.

Fredag den 17. juni kl. 10.00 - 11.00, B18 - Advokaternes telt.

Hvordan bør politiske skandalesager håndteres i fremtiden?

Rigsretssagen mod Inger Støjberg. Tibetkommissionen. Minksagen. Kommissionen om SKAT. Det er blot nogle af de seneste eksempler på sager, som gennem advokatundersøgelser og retssager optager både Højesteretsdommere, advokater og medierne, og som for de implicerede er langstrakte og tidskrævende forløb.

Men giver de mange undersøgelser mening? Sker de under de rette former? Er Rigsretten som institution, og med Folketinget som organ, der beslutter tiltalerejsning, tidssvarende? Det er nogle af de spørgsmål, vi debatterer, ligesom vi drøfter undersøgelsernes reelle værdi for Folketingets virke og kontrol med regeringen og de muligheder, som forløbene giver pressen for at udfylde sin rolle som den fjerde statsmagt.

I panelet er advokat og en af Inger Støjbergs forsvarer Jonas Christoffersen, advokat og anklager i seneste rigsretssag og bisidder i mange kommissioner Jon Lauritzen, folketingspolitiker Rosa Lund og Marchen Neel Gjertsen, Jyllands-Postens chefredaktør. Partner i Kromann Reumert Jens Lund Mosbek er moderator.

Fredag den 17. juni kl. 13.30-14.30, N7 - Grønbechs Hotel

Mød os på Bornholm

Følgende partnere glæder sig til at møde dig til en god debat på Folkemødet: Anders Stubbe Arndal, Jeppe Lefevre Olsen, Jens Lund Mosbek, Martin Dahl Pedersen, Christian Lundgren og Michael Nørremark.

Læs mere om Folkemødet 2022

Juridiske specialer

Kontakt

Anders Stubbe Arndal
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 05
Mob. +45 20 44 21 92
Jens Lund Mosbek
Partner (København)
Dir. +45 38 77 46 81
Mob. +45 23 64 60 60
Christian Lundgren
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 30
Mob. +45 40 74 37 75