Nyhed

Kromann Reumert markerer åbningen af Europas nye patentdomstol (UPC) med en ny specialeside dedikeret til UPC

Efter flere års forsinkelse træder Den Fælles Europæiske Patentdomstol (UPC) i kraft pr. 1. juni 2023. Den nye patentdomstol har både fordele og ulemper for danske virksomheder.

UPC patentdomstol univers

Patentdomstolen, der er oprettet for at sikre en mere effektiv og harmoniseret patentbeskyttelse i Europa, vil have beføjelse til at behandle tvister vedrørende europæiske patenter og EU-patenter, hvilket vil forenkle retsprocessen og sikre en mere ensartet fortolkning af patentlovgivningen i de fleste EU-lande.

Alt du skal vide om UPC

Vi har opbygget en specialside, hvor vi har samlet vores specialisters store viden om UPC.

Læs med via linket neden for (siden er på engelsk).

EU - Europa - domstol - flag - bygning - domstol - 1920x1080.jpg

Europe's new unified patent system consists of two EU regulations - one concerning the creation of a new European patent with immediate...

Vigtige ændringer for ejere af patenter

UPC forventes at medføre markante ændringer for virksomheder, der ejer patenter eller kan blive udsat for påstand om at krænke andres patenter. Konkret indebærer UPC, at en lang række patentsager skal eller kan anlægges ved denne domstol, frem for lokalt ved de nationale retsinstanser. Det giver en fordel for større danske virksomheder, som ønsker at håndhæve deres patenter bredt i Europa, mens det for især mindre og mellemstore virksomheder kan udgøre en øget trussel i forhold til (evt. uretmæssigt) at blive anklaget for at krænke andres patenter.

UPC kræver proaktive tiltag

Det er vigtigt, at danske virksomheder, især mindre og mellemstore, er opmærksomme på de potentielle konsekvenser ved UPC og træffer passende forholdsregler. Det kan eksempelvis omfatte en nøje overvågning af patenter, der allerede er registreret i relevante markeder.

Når UPC træder i kraft, lancerer Kromann Reumert et digitalt UPC-site, hvor du kan læse meget mere om UPC, hvordan din virksomhed bør forholde sig, og ikke mindst hvilke forholdsregler din virksomhed allerede nu med fordel kan tage. 

Publikation: Er din virksomhed klar?

Se vores publikation: Insight - Er din virksomhed klar? som giver dig en hurtig indflyvning til UPC, patentdomstolens mulige konsekvenser for din virksomhed samt et tænkt case-eksempel:

Kontakt

Nicolai Lindgreen
Partner (København)
Dir. +45 38 77 43 70
Mob. +45 40 61 14 82
Nicolaj Bording
Partner (København)
Dir. +45 38 77 45 87
Mob. +45 61 63 54 38